[國際新聞評論] 三星定價對砍!小米摺疊機傳999美元4月搶市

三星定價對砍!小米摺疊機傳999美元4月搶市 E-mail 此主題給朋友

小米殺很大!雖然創辦人雷軍才預告,小米9將會是最後一款如此高性價比商品,但面對三星Galaxy Fold、華為Mate X當紅摺疊機,科技...

小米=垃圾,人所共知

新聞來源連結:
https://tw.appledaily.com/new/realtime/20190316/1534241/

熱賣及精選
比柔派串佢摺機做假果間小米?

回覆 引用 TOP

三星 vs 小米,咁9耐都無大陸打手回既。
即係話入嚟呢班 真係華為共產黨打手嚟!

小米在大陸已經失勢!

外摺機點樣唔差法?

用戶入錯了紀錄,係因IT講得唔清楚;攞Requirement唔齊,係因IT聽漏;用戶沒做好測試,係因IT溝通有誤;用戶講漏野,係因IT冇問;做DEMO時有人瞓覺,係因IT講野唔夠生動;

回覆 引用 TOP

大陸水軍,去左邊呀,小米唔係國產咩

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-16 01:45 PM 發表

小米=垃圾,人所共知

...
點都好過 HTC 個品牌做唔住 被逼賤價賣俾印度細廠

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。

回覆 引用 TOP

氣死西奴

小米照樣  火

在全球繼續 衝衝衝  

殲英犬,滅港獨!!
引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-16 01:45 PM 發表

小米殺很大!雖然創辦人雷軍才預告,小米9將會是最後一款如此高性價比商品,但面對三星Galaxy Fold、華為Mate X當紅摺疊機,科技...
https://img.appledaily.com.tw/images/ReNews/20190316/640_4619480a45deffe64133f357099b420a.jpg

小米=垃圾,人所共知

新聞來源連結:

h ...
咁樣摺法。。。怪怪地

引用:
原帖由 wtfbro 於 2019-3-16 03:03 PM 發表

咁樣摺法。。。怪怪地
因為大陸只係偷到6年前三星既外摺技術,
所以點摺都好,都離唔開外摺

摺米⋯ 接埋

不少股民先摺埋了

回覆 引用 TOP

小米999港幣咪諗下囉,999美金

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-16 03:05 PM 發表

因為大陸只係偷到6年前三星既外摺技術,
所以點摺都好,都離唔開外摺
我完全唔係咩道德撚, 但係如果用盜竊IP者生產科技產物, "pros" 當然係價錢平
但係cons 極可能係, 盜竊者未必能夠有效為件科技產物有效保養
(例如, 華為被問及其"可摺手機可摺幾多次, 才會出現品質問題?"
發言人老實地答唔知, 就可聞到濃濃"偷番黎"呢陣味, 完整R&D 必定有做技術測試)

如果個摺芒出咗事, 盜竊IP生產者真係識得點去修理?

回覆 引用 TOP

三星寫手門事件- 維基百科,自由的百科全書
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/三星寫手門事件
三星電子「寫手門」事件,又稱三星寫手事件,是指三星電子透過網絡打手進行產品行銷

小米D野, 摺兩摺散哂

好老實,話出售好L抵用cp超高個個上網搶但又個L個都搶唔L到跟住小米又話幾秒就爆買無貨……呢d死人招數都比英國d人踢爆左根本就無機賣上網買唔到既……呢個 契弟牌子 仲衰過華為oppo vivo果d…更唔講佢個把L小米rom多廣告到仆街……

回覆 引用 TOP

24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。