註冊 登入

[政治討論] 炫炫的 論政方式 Vs 玄玄的政治論點

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-16 12:37 PM 發表

--
12年來,很多網友找藉口逃避我的正義的議題,
青山神經病院, 可能找到正2院友。
大家, 都被赤化了。
边會有正2。

精選樓盤
引用:
原帖由 breadstick 於 2019-3-16 02:21 PM 發表

青山神經病院, 可能找到正2院友。
大家, 都被赤化了。
边會有正2。

你說說:“正2院友‘’ 這樣的詞組,是否一樓說的炫炫的 論政方式

No matter what and how the title of any threads are framed, their aims and substance must be to foster learning of the English language both individually and collectively.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-16 12:37 PM 發表

--
什麼事正義?只不過你固執的去相信一件事物!!

無錢!睇吓美贊臣賣奶粉比大陸仔,定賣比你?!
試吓叫民主口號,講下人權,又睇下美贊臣會唔會送奶粉俾你!!
引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-16 12:48 PM 發表

注意用詞-- 務必文雅。
12年來,我推揚的是
“自由、平等、博愛、民主,勤奮,愛國,行善,公德心,私德,用字優雅【反對謔稱】”
你講嘅呢啲野,只係會害死人姐,西方文明,從哲學中蛻變出科學,好多道德觀念根本就已經唔存在!!

西方文明,以求科學的現實,差不多征服了全個地球!你條戇鳩仔仲講埋九唔撚答八嘅嘢!!

西方文明崛起,其實就係船堅炮利,最近嘅講法,就係說大誰惡誰有理!!

所有嘅道德觀念,都係戰爭中得到勝利,然之後格式化你,以適合佢嘅統治!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-3-16 04:34 PM 發表

什麼事正義?只不過你固執的去相信一件事物!!
----
一樓說的,全都是 正義。

No matter what and how the title of any threads are framed, their aims and substance must be to foster learning of the English language both individually and collectively.
引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-16 04:48 PM 發表

----
古人講嘅一定啱㗎,古人話地球係平㗎喎,咁唔通你又話地球係平㗎?

你個腦根本被石頭封左!

我同你講,中國人嘅所謂哲學,好多都係搵笨七,儒家思想就搵人民嘅笨柒,道家思想揾皇帝笨柒!

元朝時代,道家同佛家,論道,結果點你知唔知呀!

儒家思想就成叫人聽話,搞撚到中國人,邏輯有問題!

道家,成日唔知比啲咩皇帝食,食到個皇帝溫溫燉燉!!

回覆 引用 TOP

回覆#21
你要繼續跟我交流,就請把一樓所有論點評論。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-16 04:58 PM 發表

回覆#21
你要繼續跟我交流,就請把一樓所有論點評論。
你冇槍冇炮,又唔係板主,其實我根本唔使理你嘅標準!!

我只係想入嚟話俾你聽,得閒睇吓醫生!!

我同你講啦,傳道,係傳俾統治者聽,等統治者接納你嘅意見,然之後格式化佢嘅人民!!

中國玄學,其實係邏輯思維上,正確過儒家思想,道家思想!

但係,佢對皇帝,一啲用都無,唔可以攞嚟統治人民,又唔可以令到自己成仙成佛長生不老!!

所以你講嗰啲嘢,其實都好撚無謂!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-3-16 05:00 PM 發表

你冇槍冇炮,又唔係板主,其實我根本唔使理你嘅標準!!
我只係想入嚟話俾你聽,你個老友問題,得閒睇吓醫生!!
這位網友,謝謝你做了活生生的例子,證實一樓的其中一個論點。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-16 05:06 PM 發表

這位網友,謝謝你做了活生生的例子,證實一樓的其中一個論點。
搞政治嘅,最緊要厚面皮,你俾人問候得多你面皮夠厚,慢慢慢慢就有機會成為一個政治家!

有本書,對從政者,應該睇睇,厚黑學!!

覺得689 ,已經修練到化境!亦都係非常成功嘅例子,依靠權貴搵到錢,又得到權貴保護!!

同普通市民講道理其實多撚魚,對普通市民只係講利益,先至係真正嘅政治家!

你嘅思想,要發光發熱,最緊要係統治者用你嗰套!!

基督教如果得唔到統治者嘅支持,佢根本冇今日嘅光景!

西藏密宗,一樣!

中國嘅所謂儒家思想一樣!

你喺呢度講埋啲無謂野,就睇穿你,只係一個非常低級嘅格式化市民!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-16 04:48 PM 發表

----
你說的正義同=白色恐怖

回覆 引用 TOP

引用:

--
請先回來1至5點,並沒有「逃避我的正義的議題」討論點

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2019-3-17 07:07 AM 發表

請先回來1至5點,並沒有「逃避我的正義的議題」討論點

不明白你說什麼。
哪些 1 - 5 ?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。