• 瀏覽: 2,294
  • 回覆: 41
+3
【明報專訊】民主黨成員林子健涉嫌前年訛稱被操普通話大漢迷魂擄走施虐,被控一項「明知地向警務人員虛報有人犯罪」罪,案件經審訊後,林昨在西九龍裁判法院被裁定罪成。裁判官指林聲稱的拐帶事件屬「自編自導自演」,其虛報引起國際社會高度關注,造成恐慌和不安,認為林沒悔意,即時監禁屬唯一選擇,判林入獄5個月,准他保釋等候上訴。林在庭外高呼「我無講大話」,揚言上訴到底。

「我無講大話」?好難相信你喎林大導 當人傻㗎咩

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20190316/s00002/1552674318602/林子健囚5月-官-自導自演-國際不安-訛稱被擄-「無講大話」不求情-保釋上訴

我是基督信徒,耶魯、哈佛、普林斯頓、柏克萊等著名大學的神學系,許多弟兄姊妹都趨之若騖,我想讀都沒資格。林子健珠玉在前,入學在望,但卻「一子錯,滿盤皆落索」,大好良機,失諸交臂。

奇實他講的為左一件波衫而有強力部門搞他都有D搞笑。D泛民是不是己經沒智將了。

同「笑俠兄」呢啲高尚港人一樣,日日係度引大家恥笑係佢哋嘅工作。

衰咗最多咪又係搬龍門、叫下 60 碎 G。
引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-3-16 09:22 AM 發表
【明報專訊】民主黨成員林子健涉嫌前年訛稱被操普通話大漢迷魂擄走施虐,被控一項「明知地向警務人員虛報有人犯罪」罪,案件經審訊後,林昨在西九龍裁判法院被裁定罪成。裁判官指林聲稱的拐帶事件屬「自編自導自演」,其虛報引起國際社會高度關注,造成恐慌和不安,認為林沒悔意,即時監禁屬唯一選擇,判林入獄5個月,准他保釋等候上訴。林在庭外高呼「我無講大話」,揚言上訴到底。

https://fs.mingpao ...

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-3-16 11:15 AM 發表
明明疑點重重,明明太多不確定

法官大人卻牽強地定了罪,將「疑貼歸被告」這點抹殺了,可見真是司法不公 ! 國安跨境執法,實例實在太多,未被禁錮過的人,根本不會明白當時的恐懼,而且他被迷魂了,何來爭扎的痕跡?請法官大人親身示範。

我再說,我信林子健! ...
果然高分柝能力,泛民人的腦......進水了!

判5個月太輕了, 要加多判入青山5年。

引用:
原帖由 toledo 於 2019-3-16 11:47 AM 發表
盲反中為求抹黑目的

小心日後仲有子健2.0

子健3.0

子健4.0.........

插臟嫁禍不斷玩嘢
x999999999

2014年10月7日..........插臟嫁禍不斷玩嘢
佔中時喜記太子爺跪求班仆街唔好再搞,佢舖頭無晒生意重要頂租,班人渣唔肯重屈人非禮!

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-3-16 11:15 發表

法官大人卻牽強地定了罪,將「疑貼歸被告」這點抹殺了,可見真是司法不公 ! 國安跨境執法,實例實在太多,未被禁錮過的人,根本不會明白當時的恐懼,而且他被迷魂了,何來爭扎的痕跡?請法官大人親身示範。

有理由相信你和林子健的智商水平是在同一個Level的

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-3-16 11:15 AM 發表

我好欣賞你夠坦白
全香港都知道呢條白痴做緊乜,你居然夠膽認信佢係清白

引用:

連聞屎黨班仆街都潛哂水,就知道肥豬健有冇講大話,自欺欺人死撐冇用架!

引用:

我再高呼「我無講大話」,我唔信林子健!

附件

picture 1.png(492.46 KB)

picture 1.png

20190105_e789bd96082c4c70ae43QAIxIwm3BKF5.jpg(74.09 KB)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]