• 瀏覽: 7,709
  • 回覆: 76
+5
明白, 雖然 口臭 但仍 乃共 , 那為何 愛黨人士 要攻擊他呢?

乃共都被 愛黨人士 攻擊, 那還會有人 再乃共嗎?
引用:
原帖由 天下唯攻 於 2019-3-16 10:18 AM 發表

囗太臭,係節目度話大陸送錢入佢袋,跪求佢上大陸開工,竟然講得咁自大,完全唔識(尊重)係點解,目中無人,基本上再無合作空間啦,小小事就顯出佢既人格底劣。 ...

引用:
原帖由 殺人花 於 2019-3-16 10:28 AM 發表

你有冇睇清楚我寫乜?七十年代至今,係暴動之後,政府響社會福利同民生政策方面令到成個社會和諧之後,呢種情況已經唔明顯。如果你喜歡攞六十年代比較我都冇話可說,不之後到回歸三十年社會氣氛的確比依家和諧得多,市民包容力強好多。 ...
你睇清楚,訪問所講就係七十年代至回歸既事,係人都知當時有政治部,就係做呢d野,而個訪問係回歸後英國佬走左先敢做!

引用:
原帖由 殺人花 於 2019-3-16 10:28 AM 發表

你有冇睇清楚我寫乜?七十年代至今,係暴動之後,政府響社會福利同民生政策方面令到成個社會和諧之後,呢種情況已經唔明顯。如果你喜歡攞六十年代比較我都冇話可說,不之後到回歸三十年社會氣氛的確比依家和諧得多,市民包容力強好多。 ...
哈哈,八九十年代香港人視李首富為偶象,叫佢李超人,以佢為𡚒斗目標。而家香港人視李首富為地產霸權,話佢賺到盡令香港人冇好日子過。

根本係後生一代觀念轉變問題,同港英時代無關。

呢條粉腸真係吾死都冇撚柒用

咁「敢言」卻唔敢哼TVB半句

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-16 10:29 AM 發表
明白, 雖然 口臭 但仍 乃共 , 那為何 愛黨人士 要攻擊他呢?

乃共都被 愛黨人士 攻擊, 那還會有人 再乃共嗎?

佢自己要同內地劃清界線,亦去撐佔中行動,比中央看在眼內,當然後果自負啦,幾可肯定已非同路人,喺你地既邏輯,非黑即白概念,當然要佢永無返身之日,才能有殺一儆百效果。當然,佢既品格亦不值得同情,又係蔡楓華果句(一剎那光輝唔代表永恆)。。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-16 10:41 AM 發表

哈哈,八九十年代香港人視李首富為偶象,叫佢李超人,以佢為𡚒斗目標。而家香港人視李首富為地產霸權,話佢賺到盡令香港人冇好日子過。

根本係後生一代觀念轉變問題,同港英時代無關。 ...
叫李超人同批評地產霸權就回歸前後都有。心態轉變係幾時開始?點解回歸前同回歸初期港獨聲音完全無法抬頭,近年抬頭係乜嘢原因?唔好話美國攪鬼,因為美國佬幾時停過攪人。

引用:
原帖由 將軍澳燈王 於 2019-3-16 10:32 AM 發表

你睇清楚,訪問所講就係七十年代至回歸既事,係人都知當時有政治部,就係做呢d野,而個訪問係回歸後英國佬走左先敢做!
唔係太明你講邊個訪問!
政治部類似既單位邊個地方政府冇吖!差在有幾高調!

引用:
原帖由 將軍澳燈王 於 2019-3-16 09:31 AM 發表

你呢個係唔係笑話?個個年代你唔妥政府咁高調多多說話,你轉頭已經連見報既機會都會。有人訪問過六七十年代搞學運反政府既學生,就算坐完出來重新做人,每次返新工唔夠兩星期就有人找佢老闆,跟住佢就會被炒,有d人最後頂唔順搞到要自殺! ...
好多鄉下仔落到香港,都係毒果話俾佢哋知,97前香港係天堂

引用:
原帖由 aasddfgg 於 2019-3-16 09:38 AM 發表
大快活已冇幫趁九世
一日唔換人
決不幫趁
x2
睇見條7頭就冇胃口

杜生仲扮大牌,佢老婆大塊田為賺錢養杜生連老肉都要賣。真係好心佢生性啦。不知所為

美國大把市場 有能咪去

引用:
原帖由 殺人花 於 2019-3-16 12:29 PM 發表

叫李超人同批評地產霸權就回歸前後都有。心態轉變係幾時開始?點解回歸前同回歸初期港獨聲音完全無法抬頭,近年抬頭係乜嘢原因?唔好話美國攪鬼,因為美國佬幾時停過攪人。 ...
地產霸權一詞何時出現? 咪亂吹九七前都有,事實係九七前香港人心態炒樓炒股會發達,見過好多人辭工全職炒股。

心態轉變應該係九七金融風暴之後樓市崩盤,負資產同破產申請大量出現,香港人賴左老董八萬五推冧樓市,又賴李超人賺到盡。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]