• 瀏覽: 11,281
  • 回覆: 99
  • 追帖: 1
+3
不停唱大陸衰幾十年。年年唱。年年大陸不停進步。

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-3-15 11:31 PM 發表
https://hk.news.appledaily.com/l ... rce=Facebook_PicSee

中美貿易戰開打半年,中方形勢越發險惡。最初的一陣子,北京還可擺出「以牙還牙」的架勢,但也不過是關稅百分比對等,至於「被打」的出口貨量,中國比美國多了一大截,自然處下風。對美出超巨大,相安 ...
看見標題,打完J,舒服了😂

毒果文章,不看也罷!

千古罪人習近平係執政失誤,但遇著行衰運嘅特朗普終可舒口氣

引用:
原帖由 FENFAY 於 2019-3-16 04:42 PM 發表

國企識唔識?
呵呵,港鐵七成股份屬政府,都算國企,又係社會主義產物?

引用:
原帖由 Littletiger2016 於 2019-3-16 04:51 PM 發表
劉細良,綀乙錚,港府聘用他們時,狹藉前AO,前科大商學院院長,意氣風發,猶然自得,但可惜,加入中央政策組後,不斷洩露政府機密予外國領事及西方媒體,導致後來被炒魷,其後反轉豬肚,劉細良不斷在大氣電波數臭政府,練乙錚更頻繁用狠辣文筆在信報發表似是而非既文章,攻擊中央,港府甚至CY,導致俾CY告返轉頭,嚇到佢即時收筆之餘,仲要俾信報炒埋。 ...
原來係吳三桂

毒果播毒!閃!

蘋果真的係好垃圾

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2019-3-16 10:11 AM 發表
我上香討超過十年,反中友年年都話支爆,爆到今時今日,中國經濟一直爆升
我唔係好明,E條友D文都上過信報

點解我嘅唔得?

可能我自大得滯

毒果不要問只要信

引用:
原帖由 仁西正耀塵 於 2019-3-16 06:18 PM 發表

講甘多做乜,憂你個飯碗同有冇糧出,的廢股快仙股流名好過!
出糧?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]