• 瀏覽: 9,098
  • 回覆: 198
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 ecwce 於 2019-3-16 01:31 AM 發表

隨便一個YouTube講華為摺機嘅Video, 有八成外國人都對Mate X有讚無彈, 泡菜仔就最鍾意上去抹黑

同#1呢件廢L一樣咁仆街
我又老實講, 我對Mate X好有興趣, $20000雖然是貴, 但一件產品能劃時代面世, 真的值得花錢試試, 就好似第一代的iPad我有買, 第一代的mini iPad我亦都有買, 好野就自然有人買回來玩嫁啦, 華為只是出一件大家渴望得到的產品, 三星都只不過是由抄iPhone起家的, 現在咪扮高尚啦, 我們都未至於無腦的。

引用:
原帖由 stephenlawhk 於 2019-3-16 01:54 發表

我又老實講, 我對Mate X好有興趣, $20000雖然是貴, 但一件產品能劃時代面世, 真的值得花錢試試, 就好似第一代的iPad我有買, 第一代的mini iPad我亦都有買, 好野就自然有人買回來玩嫁啦, 華為只是出一件大家渴望得到的產品, 三星都只不過是由抄iPhone起家的, 現在咪扮高尚啦, 我們都未至於無腦的。 ...
貴galaxxx 6千, 但係真5G, display大咗, 機身薄過三腥

引用:
原帖由 stephenlawhk 於 2019-3-16 01:54 發表

我又老實講, 我對Mate X好有興趣, $20000雖然是貴, 但一件產品能劃時代面世, 真的值得花錢試試, 就好似第一代的iPad我有買, 第一代的mini iPad我亦都有買, 好野就自然有人買回來玩嫁啦, 華為只是出一件大家渴望得到的產品, 三星都只不過是由抄iPhone起家的, 現在咪扮高尚啦, 我們都未至於無腦的。 ...
最緊要無開後門俾CIA

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 10:41 PM 發表
華為消費者業務CEO、華為技術有限公司高級副總裁余承東近日在AWE 2019中國家電博覽會上宣告,華為今年將問鼎全球最大智慧型手機廠寶座。

感謝華為刺激三星銷量

新聞來源連結:

https://www.ettoday.net/news/20190315/1399726.htm ...
冇得撈亞諾雞亞有眼睇,唔係你死我亡

引用:
原帖由 ecwce 於 2019-3-16 02:01 AM 發表

最緊要無開後門俾CIA
我做人行得正企得正, 老老實實地做人, 不怕甚麼後門洩漏個人私隱, 只有那些每天不斷做不道德的人才會船頭驚鬼, 船尾驚賊。

引用:
原帖由 日理萬肌 於 15/3/2019 10:52 PM 發表

無見過人用華為
謝謝你令我開心一笑!

引用:
原帖由 stephenlawhk 於 2019-3-16 02:13 發表

我做人行得正企得正, 老老實實地做人, 不怕甚麼後門洩漏個人私隱, 只有那些每天不斷做不道德的人才會船頭驚鬼, 船尾驚賊。
所以三腥打手從來唔用三腥機

引用:
原帖由 stephenlawhk 於 2019-3-16 01:54 AM 發表

其實冇咩劃時代,唯一gimmick軟屏幕(其實都面世好耐),作用都只係變成一個平板電腦...
等多兩年有5G個spec都out左,出埋下一代都唔定
有多餘錢咪去支持下囉,上網打卡威下都ok

買過Mate 9,今年再換咗Mate 20 Pro。應該會繼續買華為,因為手感,續航力,充電速度同影相都比其他選擇好,security patch更新都算快

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]