• 瀏覽: 24,737
  • 回覆: 302
  • 追帖: 1
+25
民主黨成員林子健前年報稱於砵蘭街被疑似國安人員擄走,並遭人在大腿上釘了21口釘書釘,惟事後反被控報假案,今日(15日)被裁定誤導警員罪成,被判入獄5個月。

與民主黨立法會議員林卓廷、素有「牙齒印」的前特首梁振英,旋即在facebook發帖文「抽水」,稱當日林卓廷高調陪同林子健召開記者會,整個審訊過程卻並沒有到場支持,等同是判處林罪名成立。梁振英更在撰文下配以林卓廷及林子健的黑白照.........

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/306663/林子健案-梁振英極速出po-林卓廷無到場支持等同判林子健有罪

原來梁先生玩政治之餘,連玩FACEBOOK都相當之有心得,這個可真意想不到啊。

三白眼會諗計眾籌呃錢,幫肥豬健搵安家費

佢又冇講錯,當大羅大鼓咁開記招,今日冇晒影

咪話人無到,連求情信都無寫啦 

人情冷暖就是如此,何況是犯民

成班友去哂潛水😫

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-3-15 09:00 PM 發表
民主黨成員林子健前年報稱於砵蘭街被疑似國安人員擄走,並遭人在大腿上釘了21口釘書釘,惟事後反被控報假案,今日(15日)被裁定誤導警員罪成,被判入獄5個月。

與民主黨立法會議員林卓廷、素有「牙齒印」的前特首梁振英,旋即在facebook發帖文「抽水」,稱當日林卓廷高調陪同林子健召開記者會,整個審訊過程卻並沒有到場支持,等同是判處林罪名成立。梁振英更在撰文下配以林卓廷及林子健的黑白照...... ...
其實只要稍為有啲智慧嘅人,都知道事實係點啦。
呢單嘢林子健仲話係自己係無辜,真係揾人信咩,睇下佢自己黨內嘅人都唔出嚟支持佢,都知道連佢自己個黨都唔相信佢就知啦。
如果單案件仲有啲懸念嘅話,李柱銘、林卓廷呢班當初出嚟開記招嘅人,又點會聲都無一聲呀。
如果有邊個相信林子健係俾人屈嘅,嗰個都睇怕係儍嘅囉。

真係難為你處冥,幾十歲都仲要俾佢跣鑊甘,撻到攤攤腰。

算啦,CY,咪攪佢地啦,佢地快瘋了~

林卓廷真係慘,次次都要諗一個 唔去法庭 嘅理由

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2019-3-15 09:36 PM 發表
人情冷暖就是如此,何況是犯民
嗱,咁你又唔可以咁講,呢啲唔係同人情冷暖有甚麼關係,完全係件事事實太清楚,根本無得撐。
如果仲會出嚟撐林子健嘅,咪即係話俾人知嗰個係白痴,試問你會唔會俾人知你係白痴?
泛民、甚至激進派班人都唔係儍嘅,現在潛晒水已經好有人情味啦。否則,佢地會出嚟指控林子健係中共嘅內鬼,搞件咁嘅事出嚟去陷反對派於不義添。

689又講得幾有道理,當日兩條粉腸搭條臘腸開記招,幾有表演天份又話阿共好恐怖,捉9到捉到砵蘭街.
https://www.youtube.com/watch?v=aFoesw3K3VA

真正超級大笑話

附件

2017-08-17_01-04-56.jpg(61.7 KB)

689搞到佢精神分裂。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]