• 瀏覽: 24,803
  • 回覆: 302
  • 追帖: 1
+25
引用:
原帖由 Dracomak 於 2019-3-16 12:51 PM 發表

一句到尾,689有冇高調開記招話佢被迫害?😂😂😂

轉移視線冇用架喎,柒少陣啦😂😂😂
佢地呢班人個腦根本就係被洗到連思考都欠奉,竟然連人地講嘅內容都完全唔識理解,仲要胡亂去作比擬。
林子健單案重點就係反對派班人最初連事件嘅真確性都唔去考究,就立即下判語係大陸強力部門,越境迫害林子健,試問呢點同嗰位人兄所列舉嘅例子根本就兩回事,最可笑係有另外一個打手仲要立即表態支持。不過,呢班人就真係太低質嘅,所以喺香討成日無理據講唔過人就只有兩招,「轉移視線」同「老屈」囉。

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-3-15 10:43 PM 發表
張震遠被起訴詐騙
你梁振英都冇出庭啦!
係咪等於宣布佢有罪?
如果稍微有點腦筋嘅人,都知兩者嘅分別啦,莫非你真係愚蠢到唔識分?

林子健單案,反對派班人一早就走出嚟指係大陸強力部門在港迫害林子健,但佢地連考證一下都無做過,即係話反對派呢班人完全係無理性地去判別一件事情嘅真偽,事件一出就相信林子健嘅說話,認為係事實。如果佢地今天都唔出庭支持,咁代表咗乜呀,你想話反對派班人涼薄,明知事實係林子健被迫害還不出來支持,還是相信連反對派原先支持佢嘅人,都明白事實件事係偽造呢?
除非你承認反對派班人真係咁賤格,否則不難明白佢地唔出庭支持林子健,係因為佢地都知道件事係假嘅,所以連佢地都唔出現,先至等於宣佈林子健有罪。

下次做打手想轉移視線,都唔該俾啲質素,咁白痴嘅比擬手法只可以呃到你老闆出糧,但就欺騙唔到其他人囉。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-3-15 09:00 PM 發表
民主黨成員林子健前年報稱於砵蘭街被疑似國安人員擄走,並遭人在大腿上釘了21口釘書釘,惟事後反被控報假案,今日(15日)被裁定誤導警員罪成,被判入獄5個月。

與民主黨立法會議員林卓廷、素有「牙齒印」的前特首梁振英,旋即在facebook發帖文「抽水」,稱當日林卓廷高調陪同林子健召開記者會,整個審訊過程卻並沒有到場支持,等同是判處林罪名成立。梁振英更在撰文下配以林卓廷及林子健的黑白照...... ...
左口瘀剛出事,成班飯民政棍出黎盲撐條七頭,點知條七頭係係「真.七頭」重唔散水,摶比人笑?

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2019-3-16 01:05 發表
當日係呢個討論區, 深信林子健被人捉走既, 去哂邊? 
應該掛住食魚柳包

引用:
原帖由 狗唔搭巴 於 2019-3-16 02:03 PM 發表
聞屎派果陣屎唔係有張海報寫住"我哋個個都係林子健"嘅咩???
所以今天班人無出來支持,大家都知事件真相係點囉。
以正常理性嘅推理,當初出來支持佢嘅人,今天卻沒有出來支持佢,相信有腦嘅都諗得到原因只有兩個。
1. 嗰班人涼薄,明知林子健係清白都唔出來支持佢,為佢討回公道。
2. 嗰班人都知道事實真相,明知林子健係講大話,偽造件事出來。
相信只有白痴先至唔知原因只會係第2個囉,只有連佢地都了解事件真相,才會唔表達支持,相信佢地呢班人都唔會無恥到明知事實真相,而且連普羅大眾都知道事實真相,都仲可以咁厚面皮當住人面前講大話囉。
亦因為如此,佢地嘅行為表現,係人都得出好似梁振英嘅結論囉。

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-3-16 02:47 PM 發表

如果稍微有點腦筋嘅人,都知兩者冇分別啦!  莫非你真係蠢到咁
啱喎,所以我識得分佢地係唔同,但你就唔識分囉。我明嘅,你真係蠢都唔好話我知啦。

林卓停先抽水,梁振英後抽水。

引用:
原帖由 fb666 於 2019-3-16 03:07 PM 發表

呢班人無露面,証明唔到乜,
因佢哋知無乜價值,

無乜着數,都係留番啖氣!

嗰個真係白痴,連人地講嘅說話內涵表達嘅意思都唔知,就走出嚟表演自己嘅愚蠢。
如果林子健真係清白,大家都知道反對派一定會大舉走出來支持,仲會搞更多嘅遊行示威,批鬥警察部門政治打壓啦。
如今呢班人一啲聲氣都無,件事嘅點相信大家都心裏有數,毫無懸念啦,呢點咪即係等同判咗林子健有罪囉。

引用:
原帖由 肯德基2007 於 2019-3-16 08:20 AM 發表

根據你嘅理論何志平一定有罪.
遲啲畀人判十 look 廿 look 你唔好同我講佢冇罪喎
有犯罪就要受,你估個個都好似汪汪咁,有膽做冇膽認咩。。。

其實他話無辜....正真意思系當日開記招不是他的主意....
引用:
原帖由 chimingchan2014 於 15-3-2019 09:42 PM 發表

其實只要稍為有啲智慧嘅人,都知道事實係點啦。
呢單嘢林子健仲話係自己係無辜,真係揾人信咩,睇下佢自己黨內嘅人都唔出嚟支持佢,都知道連佢自己個黨都唔相信佢就知啦。
如果單案件仲有啲懸念嘅話,李柱銘、林卓廷呢班當初出嚟開記招嘅人,又點會聲都無一聲呀。
如果有邊個相信林子健係俾人屈嘅,嗰個都睇怕係儍嘅囉。:smil ...

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-3-16 09:27 發表
60歳「頭號梁粉」張震遠被控1項串謀詐騙罪名,案件將於7月2日開審....

777&689都冇出庭撐張震遠
等於宣佈張震遠有罪?

https:// ...
重未柒夠呀!
一早有師兄神回咗喇!

引用:
原帖由 犯民愛籌款 於 2019-3-16 09:39 發表

佢果日又去左邊?
姨媽到咗要招乎佢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]