• 瀏覽: 2,998
  • 回覆: 54
+4
【星島日報報道】負責林子健案的偵緝高級督察劉詩慧在庭外透露,本案頭一個月已動員多名警員逾7000小時,警員時薪以百萬計,單是翻查閉路電視片段已有1500至1800小時,連同搜證遠遠超出此時間。  林子健步出庭外後,林母罕見地在庭外發言,語帶哽咽稱「一講起自己個仔嘅冤屈就會流眼淚」,指是次裁決未能彰顯正義,對於兒子反被指是「自作自受」感到非常痛心,「點解呢個世界咁唔公義咁唔公平」。  ...

浪費納稅人咁多錢,只係判個嘍囉五個月,幕后黑手又捉唔到,而家仲要上訴,叫雞黨正人渣

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/林子健案-警耗7000小時調查-涉過百萬元公帑-094200612.html

引用:
原帖由 siuming1979 於 2019-3-15 06:55 PM 發表
【星島日報報道】負責林子健案的偵緝高級督察劉詩慧在庭外透露,本案頭一個月已動員多名警員逾7000小時,警員時薪以百萬計,單是翻查閉路電視片段已有1500至1800小時,連同搜證遠遠超出此時間。  林子健步出庭外後,林母罕見地在庭外發言,語帶哽咽稱「一講起自己個仔嘅冤屈就會流眼淚」,指是次裁決未能彰顯正義,對於兒子反被指是「自作自受」感到非常痛心,「點解呢個世界咁唔公義咁唔公平」。  ...
943 ...
無計,條罪最重都係6個月,一般重判都唔會判到盡

嚴重浪費社會資源
故必須嚴懲
絕對不能姑息 ...  

係時候民主黨開記招回應下事件
民主黨主席講過有結果會出黎同香港人解釋

傻仔健今日在FB竟然話CCTV中男子係差佬扮佢喎?

引用:
原帖由 snooboy 於 2019-3-15 07:01 PM 發表

又講多個大話,即時再加監

引用:
原帖由 siuming1979 於 2019-3-15 07:08 PM 發表

呢啲低能大話都噏得出,應該捉佢去驗腦

豬西邊到會諗呢D橋,一定有幕后推手,錢唔係問題~

去到佢個度,又無事啦~

引用:
原帖由 snooboy 於 2019-3-15 07:01 PM 發表

LINK PLEASE~

引用:
原帖由 siuming1979 於 2019-3-15 07:08 PM 發表

唔認罪,無悔意,9官如何「示好」

奸邪妖獸虛秏我等納稅人血汗金錢,理應重罰!

罪有應得。

引用:
原帖由 siuming1979 於 2019-3-15 06:55 PM 發表

...
天奇係電視都透露過有悔意
呢個福佳一D悔意都冇
希望入面D大佬好好招呼佢
肥豬蘿柚好肉

「裁決未能彰顯正義」
肯定喇!嘥咗香港人咁多錢,只判5個月,點合理?

花大量公幣才檢控成功,值?!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]