• 瀏覽: 2,795
  • 回覆: 50
+2
316補選,民賤黨用盡方法打恐共牌,因為經濟牌打唔響

現在菜政府佔絕對多數,卻遲遲不敢宣布台獨,根本就係用口號呃飯食,自己人就可以中飽私囊,佔盡高官厚祿

唯獨台灣同胞如何生活置之不理,無咗服貿貨貿已經衰(南韓趁機同中國簽貿易協議),現在RCEP都會參加唔到(同全世界佔50%GDP嘅國家做生意),民賤黨完全唔理,仍然玩意識形態

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-3-15 18:58 發表
點解近來反而係民主政權玩封鎖互聯網? 
美國要封華為,台灣要封大陸 
天下烏鴉一樣黑
當權者就咁做架啦
民主同阿隬陀佛其實都係一樣

笑人地封網,夠薑就開放網絡睇下邊個死先。

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-3-15 18:46 發表
這時候,人民又沒有「知的權利」了?
說好的言論自由,資訊自由呢?

鄭南榕是為啥自焚的?
民進黨爭卅年原來是為了爭官位呀?
講一套做一套?

...
對於呢啲口號式嘅嘢,聽完咪算。應該話講完就算數。

呆灣根本就冇法治

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-3-15 07:28 PM 發表
民主的屎也是飯

獨裁的飯也是屎

哈哈哈哈 台灣囊波萬
先生快些去台灣食你講的民主「飯」,唔阻你!

台灣人以後要用VPN先上到大陸網站

中國對外國耍無賴,封閉市民上部份網站,但要求外國對佢地行文明,開放俾佢地

引用:
原帖由 fooddrink 於 2019-3-15 07:32 PM 發表
316補選,民賤黨用盡方法打恐共牌,因為經濟牌打唔響

現在菜政府佔絕對多數,卻遲遲不敢宣布台獨,根本就係用口號呃飯食,自己人就可以中飽私囊,佔盡高官厚祿

唯獨台灣同胞如何生活置之不理,無咗服貿貨貿已經衰(南韓趁機同中國簽貿易協議),現在RCEP都會參加唔到(同全世界佔50%GDP嘅國家做生意),民賤黨完全唔理,仍然玩意識形態 ...
台獨R只係佔1.幾%...但係就手段狠辣較團結...如野狼,能蠱惑意志不定的人心...
如香港那一少撮的老黃R....

習總書記的恩情永不忘》歌詞如下:
你給予我們追求信仰的力量
你帶領我們走在圓夢的路上
五位一體布局宏拓博壯
四個全面方略華夏流光
奮鬥的道路上我們厚德自強
強國的征途中我們奉獻擔當阿
中國夢就是老百姓的美好嚮往阿
新時代就是奮鬥者的詩和遠方
你為民情懷溫暖人心的心膛
你奉公許黨昭示領袖的風範
四個意識我們堅定如鋼