註冊 登入

【網上論壇】中梵建交是與魔鬼做交易(自由撰稿人 柏新)

本主題由 socialwong 於 2019-3-16 08:51 AM 移動
引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-15 11:16 PM 發表

擺明對家就不會宣揚救贖,還要控制你監視你,你還要踩屎呀?
所以同你講宗教你真係唔識
成個新舊約時代,聖經故事,傳道人都係在反基督既國家進行。

反洗腦:
英國港督無得比香港人選,立法會議員委任。 港督可以隨時否決行政立法會議案,唔需要任何形式既炒人。97前新聞絕對無反英國政府既自由。
回歸後獨裁中共比香港人某程程度選舉特首,特首被嚴重判權,立法會過半直選。 新聞直情有亂作野既自由。
精選樓盤
引用:
原帖由 josonlai 於 2019-3-16 01:21 AM 發表

你儍儍地天主有神蹟㗎嘛,紅海都要讓路喇。。
你都要聽主吩咐,唔聽,紅海行動都失敗啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 oyear 於 2019-3-16 05:46 AM 發表

所以同你講宗教你真係唔識
成個新舊約時代,聖經故事,傳道人都係在反基督既國家進行。
聖經就是講比你聽,有病才要看醫生,傳教當然要去反你既地方進行。

回覆 引用 TOP

神棍入錯教啦,羅馬天主教廷本身就係權力集中既團體,所有教徒要一切聽從教廷指示同中共根本係天生一對!乜今日先知?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2019-3-15 11:08 PM 發表

教宗是天主在世間的代表,教宗願意跟中共交往,是天主的旨意
未係,如果你信天主係全能,咁中梵建教就係神嘅指意。 呢家日軍公然話天主在世界嘅代表教宗做錯,即係話天主無能啦,根本以經離經叛道,中世界時代日軍以經一早俾教廷拉咗去火燒。

回覆 引用 TOP

中梵建交是與魔鬼做交易!

中國與魔鬼梵建交!

贖罪券,陳日君,等等!

回覆 引用 TOP

自由選稿人 - 柏新!?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-15 06:23 PM 發表

自教宗方濟各上任後,他就希望與中華人民共和國建交。據報道,雙方建交即將準備就緒,屆時梵蒂岡勢將與台灣的中華民國斷交,內地的天主教地下教會,將歸入共產黨控制的所謂愛國教會管理,這是天主教歷史上一件大事,因為宗廷神聖地位將被毀於一旦。

今年已86歲的香港天主教區榮休主教陳日君樞機,在上月中親身前往教廷陳情,冒着嚴寒在梵蒂岡聖伯多祿廣場排隊等待教宗接見,將一封信交給教宗,勸梵蒂岡勿對中共妥協,可惜,此 ...
同無神論建交係錯? 陳日君嘅邏輯錯哂。唔通天主教徒唔應該同無神論嘅人交朋友? 宗教係導人向善,唔係分開信與不信嘅人。

咁 Apple + Japanese Army 係咩交易?

回覆 引用 TOP

黄歹西毛玻璃心, 淫日軍不如自立為教皇啦, 重演委國政變咪得囉on 9仔.

引用:
原帖由 高山大海 於 2019-3-16 11:04 AM 發表

根據民調,60%的香港人是無神論者。
我信科學,不信宗教迷信
你是泛民基督徒,基督徒在香港是少數派,泛民也是少數派,你是少中之少,你沒什麼代表性,我勸你退出香討,不要在大家面前自取其辱 ...
比條link睇下你吹既野,你都係1/700萬,都是極少數,有自知嗎。BTW, 這裡是討論中梵建交是否錯誤,請回頭是岸。

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-15 10:55 PM 發表

神的作為真奇妙!哈你路丫!
神不需要向人解釋的!
只要信不要問!
讚美主!!!
你又知係神作為?你說便是?

引用:
原帖由 sc2 於 2019-3-16 11:46 AM 發表

同無神論建交係錯? 陳日君嘅邏輯錯哂。唔通天主教徒唔應該同無神論嘅人交朋友? 宗教係導人向善,唔係分開信與不信嘅人。
同無神論政權建交無問題,問題係將主教任命權,交給無神論者是否合鑼輯。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。