• 瀏覽: 13,276
  • 回覆: 251
引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 05:10 PM 發表

你慣了黨的指揮棒,不慣平民出聲。
你只係幫美國發聲

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 05:01 PM 發表

上帝可以與你很遠,亦在你身邊。視乎你的心。
咁你點解釋亞當夏娃二個人,竟然可以繁洐幾十億後代嘅件事先?

解釋唔到,就唔好問,只要信?

上帝要人亂倫,違背人倫,咁上帝係咪撒旦?

宗教信徒好盲目!

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 05:04 PM 發表

共產黨有民主的嗎?如何給你選舉權?
香港係共産國家入面嘅特區,你嘅歷史常識都幾差。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 05:10 PM 發表

平信徒不過就係奴才,去到天堂不過日日唱歌讚上帝。。。悶狠死。

引用:

黨都有八千萬人選個主席,教宗你有份選咩?

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 03:52 PM 發表

聖書已解釋了,不可給魔鬼留地方。
你真係李洪志誠心弟子

柏新? 咩人嚟架? 教會人士? 

引用:
原帖由 秋天雀躍的叔叔 於 2019-3-17 05:31 PM 發表
柏新? 咩人嚟架? 教會人士? 
唔知係咪同陳日君有關係?

最L魔鬼咪系天主教高層孌童唔報警,要內部處理咯仆街!!

上帝如有的話,請擊殺牠們!!

陳日軍應該學下人地伊斯蘭教嘅人,或者自焚警示世人,又可以面見天主主持公道

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 05:00 PM 發表

聖書解釋權不在梵蒂岡,在新約時代及宗教改革下,已經是眾信徒可以研讀了。
呵呵,原來你新教信徒干涉天主教內政? 新教同天主教唔係互指是異端咩? 講乜野違背教義呢又?

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-17 05:16 PM 發表

呵又無結婚。。。咁叫野合好唔好?
聖靈感動懷孕

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-3-17 05:18 PM 發表

咁你點解釋亞當夏娃二個人,竟然可以繁洐幾十億後代嘅件事先?

解釋唔到,就唔好問,只要信?

上帝要人亂倫,違背人倫,咁上帝係咪撒旦?

宗教信徒好盲目! ...
根據釋經學,神造了亞當夏娃後,極有可能亦造了其他沒有記載的人。
當然只是一男一女亦可以繁衍,亞當死時九百幾歲。

引用:
原帖由 sc2 於 2019-3-17 05:19 PM 發表

香港係共産國家入面嘅特區,你嘅歷史常識都幾差。
與本標題有何關係?請回到討論。