• 瀏覽: 13,303
  • 回覆: 251
連教宗都反,這毒果報才是真的的魔鬼報。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-16 03:07 PM 發表

亨利八世唔俾羅馬教庭干涉佢休妻再娶於是立聖公會為國教脫離羅馬教庭囉,係咪魔鬼所為先?

無神論者點解唔可以選主教? 只要用符合主教標準去制訂程序,無神論者更加客觀囉。 ...
無神論政權最大的不符資格原因是未信耶穌。

引用:
原帖由 robo_robo 於 2019-3-16 03:10 PM 發表
日軍連神的說話也不聽!
神同你說話?

引用:
原帖由 小婆羅門 於 2019-3-16 03:11 PM 發表
連教宗都反,這毒果報才是真的的魔鬼報。
佢無反宗教,只是指出將任命權交給共產政府是否適合?

咁日軍同毒果黎嘅交易算係咩?

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-15 22:04 發表

係被魔鬼利用,你睇真的啦,唔該。
神職人員搞細佬,係徹頭徹尾嘅魔鬼喎?~

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 03:18 PM 發表

無神論政權最大的不符資格原因是未信耶穌。
呵呵,中共只係響主教任命上加一條標準唔俾反政府,其他係按羅馬教庭標準,其實大陸天主教主教任命一直係雙重任命制,北京愛國主教會同羅馬教庭共同任命一個人,冇愛國會任命叫地下教會主教。

中梵建文只是將雙重任命正式化。

引用:
原帖由 peter925 於 2019-3-15 11:00 PM 發表

聖經有講,係用來試探世人的。
即係整個氹俾世人踩。
踩中的人,是你的原罪,當要認真祈禱求主原諒。
踩不中的,要感恩天主的愛!

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2019-3-16 03:21 PM 發表

神職人員搞細佬,係徹頭徹尾嘅魔鬼喎?~
一時誤入魔道,有悔意悔改,坐埋監咪重新做人。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-16 03:26 PM 發表

呵呵,中共只係響主教任命上加一條標準唔俾反政府,其他係按羅馬教庭標準,其實大陸天主教主教任命一直係雙重任命制,北京愛國主教會同羅馬教庭共同任命一個人,冇愛國會任命叫地下教會主教。

中梵建文只是將雙重任命正式化。 ...
其實係一路都沒有承認過無神論政權的任命,所謂愛國可以任搬龍門,愛國大定愛耶穌大?

引用:
原帖由 三寸天堂 於 2019-3-16 03:33 PM 發表

即係整個氹俾世人踩。
踩中的人,是你的原罪,當要認真祈禱求主原諒。
踩不中的,要感恩天主的愛!
你有自由意志,有視線,明知不可為以為之,活該。

引用:
原帖由 TWSK73 於 2019-3-16 03:20 PM 發表
咁日軍同毒果黎嘅交易算係咩?
有咩交易,講清楚的。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-3-15 07:09 PM 發表

如果中梵建交真係與魔鬼做交易,天主自會懲罰教宗,唔使勞煩呢位唔知係乜水的柏新來操心
如果柏新認為天主根本不存在,咁梵諦岡就係一個呃神騙鬼的組織,咁佢同中共做魔鬼交易,又有乜奇怪? ...
插中泛獨,耶人要害

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-3-16 12:33 發表
陳主教應該馬上離開教會,明智教宗不是由直選産生,教皇又怎會明白大多數會友的心聲!
佢捨得放棄本梵帝崗護照先算啦

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 12:17 PM 發表

你又知係神作為?你說便是?
我引用聖經金句。你即係質疑聖經啦!咁你去証明唔係上帝的作為囉!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]