• 瀏覽: 13,369
  • 回覆: 251
引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-16 05:00 PM 發表

我引用聖經金句。你即係質疑聖經啦!咁你去証明唔係上帝的作為囉!
你引用我都識引用,但唔等如係神講呢件事

引用:
原帖由 三寸天堂 於 2019-3-16 03:33 PM 發表

即係整個氹俾世人踩。
踩中的人,是你的原罪,當要認真祈禱求主原諒。
踩不中的,要感恩天主的愛!
你驚就多啲祈禱,乜..... 不叫我們遇見試探,救我們..... 。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 05:44 PM 發表

歡迎你引用義人同個女性交一章。。。。。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 05:44 PM 發表

你叫我証明?點解你又唔肯去証明?

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 03:49 PM 發表

其實係一路都沒有承認過無神論政權的任命,所謂愛國可以任搬龍門,愛國大定愛耶穌大?
信耶穌同愛國有乜沖突?

事實係羅馬教庭一直任命已獲愛國會任命的主教,可以名正言順傳教,何樂而不為? 任命地下教會主教有何好處?

我不看毒果內文, 只看了標題, 但很想知道樓主究竟說誰是魔鬼呢? 拉著細路仔入房攪人JJ仔, 這些人算唔算魔鬼呢?

當你懷疑天主的決定你已經犯罪

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 15:46 發表

一時誤入魔道,有悔意悔改,坐埋監咪重新做人。
哈~呢個罪人嘅教會,無番幾條罪孽喺身,點做神父呀?

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-16 05:56 PM 發表

你叫我証明?點解你又唔肯去証明?
因為我唔會講係神意思羅

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-16 06:25 PM 發表

信耶穌同愛國有乜沖突?

事實係羅馬教庭一直任命已獲愛國會任命的主教,可以名正言順傳教,何樂而不為? 任命地下教會主教有何好處?
事實係好多無神論政權自己去委任,教庭是不承認的。反而委任地下主教。

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2019-3-16 08:39 PM 發表

哈~呢個罪人嘅教會,無番幾條罪孽喺身,點做神父呀?
你無罪?

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 09:01 PM 發表

因為我唔會講係神意思羅
你同我唔同,你根本就唔認識神。所以你無資格講係神既意思。
明白未?

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 09:03 PM 發表

你無罪?
你係罪人,我唔係。

以我幼稚園及小學為教會學校,從而對聖經嘅認識講一句
如果教廷想將神嘅說話傳給更多嘅人,咁佢應該還是不應該同中共建交?

篇文章好似暗示中共會對地下教會做啲乜咁,地下教會啫,又唔係地下革命黨

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-15 06:23 PM 發表
自教宗方濟各上任後,他就希望與中華人民共和國建交。據報道,雙方建交即將準備就緒,屆時梵蒂岡勢將與台灣的中華民國斷交,內地的天主教地下教會,將歸入共產黨控制的所謂愛國教會管理,這是天主教歷史上一件大事,因為宗廷神聖地位將被毀於一旦。

今年已86歲的香港天主教區榮休主教陳日君樞機,在上月中親身前往教廷陳情,冒着嚴寒在梵蒂岡聖伯多祿廣場排隊等待教宗接見,將一封信交給教宗,勸梵蒂岡勿對中共妥協,可惜,此 ...
一般天主教信徒都只信奉教義,教會內部行政唔係咁關注,而且梵帝崗係一個有實權嘅政治組織,當兩個政組織走埋一齊就緊係有利可圖,陳日軍呢啲小人想勸阻中梵建交本身並無不可,可惜佢三翻四次叫人上街暴力對抗政府,所以如果中梵一建交,呢條友一定比人攞出嚟制𣄃

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]