• 瀏覽: 13,283
  • 回覆: 251
引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-17 05:20 PM 發表

黨都有八千萬人選個主席,教宗你有份選咩?
請問點選?賜教。

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-17 05:19 PM 發表

平信徒不過就係奴才,去到天堂不過日日唱歌讚上帝。。。悶狠死。
在天堂人人平等,你有冇這個機會?

引用:
原帖由 星際邊緣的劉火 於 2019-3-17 05:54 PM 發表
最L魔鬼咪系天主教高層孌童唔報警,要內部處理咯仆街!!

上帝如有的話,請擊殺牠們!!
報左警啦,罪人就是罪人,上帝要出手遲早問題。

引用:
原帖由 guwong123 於 2019-3-17 06:02 PM 發表
陳日軍應該學下人地伊斯蘭教嘅人,或者自焚警示世人,又可以面見天主主持公道
自殺是不允許

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-17 06:08 PM 發表

呵呵,原來你新教信徒干涉天主教內政? 新教同天主教唔係互指是異端咩? 講乜野違背教義呢又?
2019你還留在什麼年代

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 06:30 PM 發表

根據釋經學,神造了亞當夏娃後,極有可能亦造了其他沒有記載的人。
當然只是一男一女亦可以繁衍,亞當死時九百幾歲。
釋經學?

邊個釋?點解要咁樣釋?仲要“極有可能”?有可能,即係都有“唔可能”,點解你要選擇相信,唔選擇“唔信”?用“極可能”係咪就可以證明呢件事係真有其事先?

99%“極可能”,根本就”100%做假”!你咁都信?

唔好問,只要信!都話宗教信徒盲目啦!又一例證!

亞當死時九百幾歲,你見過,定係釋經嗰班人見過?你咁都信,咁我都信呢個世界有長生不老藥,仲係秦始皇煉出來,不過你食唔到啫!

亞當死時九百幾歲,咁夏娃死時幾多歲?如果夏娃早死八百年,咁亞當咪要浪費八百年光陰冇得造人?乜咁浪費㗎???如果亞當唔想浪費,咁佢唯有同自己嘅女兒孫女曾孫女曾曾曾曾孫女……嘩……你自己諗啦……

你再睇返你自己講話,唔可以與魔鬼交易,你一開始就將中共當魔鬼,咁關中共咩事?

釋經學,原來可以咁樣釋經,呢啲不要問,只要信嘅嘢,你鍾意點玩你自己玩飽佢啦!

你一早就當中共係魔鬼,即係應咗我話你玩自由心證,一啲討論價值都冇!

支持,不要同煩帝肛班戀童癖魔鬼建交。所喂神職人員,終日只掛著和孩童性交,不耍和牠們交乜交物

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 06:41 PM 發表

在天堂人人平等,你有冇這個機會?
在天堂當然人人平等啦!全部都係奴才。。。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 06:27 PM 發表

聖靈感動懷孕
性靈感到下體動?

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-3-17 06:58 PM 發表

釋經學?

邊個釋?點解要咁樣釋?仲要“極有可能”?有可能,即係都有“唔可能”,點解你要選擇相信,唔選擇“唔信”?用“極可能”係咪就可以證明呢件事係真有其事先?

99%“極可能”,根本就”100%做假”!你咁都信?

唔好問,只要信!都話宗教信徒盲 ...
南京大屠殺你都無見過,人寫你又信,這是你的纙輯。

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-17 07:25 PM 發表

在天堂當然人人平等啦!全部都係奴才。。。
你甘做地上的奴才,但又嫌棄天上的奴才,你雙重標準。

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-17 07:26 PM 發表

性靈感到下體動?
你的層次當然只有做愛,所以你唔係神。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 07:35 PM 發表

你甘做地上的奴才,但又嫌棄天上的奴才,你雙重標準。
你叫人上天堂做奴才,但又反對地上的奴才。你雙重標準。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 07:35 PM 發表

你的層次當然只有做愛,所以你唔係神。
神幾時同馬利亞談過情?

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 06:32 PM 發表

請問點選?賜教。
點選關你七事?你無份選!