• 瀏覽: 13,286
  • 回覆: 24
引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-15 06:23 PM 發表
自教宗方濟各上任後,他就希望與中華人民共和國建交。據報道,雙方建交即將準備就緒,屆時梵蒂岡勢將與台灣的中華民國斷交,內地的天主教地下教會,將歸入共產黨控制的所謂愛國教會管理,這是天主教歷史上一件大事,因為宗廷神聖地位將被毀於一旦。

今年已86歲的香港天主教區榮休主教陳日君樞機,在上月中親身前往教廷陳情,冒着嚴寒在梵蒂岡聖伯多祿廣場排隊等待教宗接見,將一封信交給教宗,勸梵蒂岡勿對中共妥協,可惜,此 ...
神的作為真奇妙!哈你路丫!
神不需要向人解釋的!
只要信不要問!
讚美主!!!

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 12:17 PM 發表

你又知係神作為?你說便是?
我引用聖經金句。你即係質疑聖經啦!咁你去証明唔係上帝的作為囉!

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 05:44 PM 發表

你引用我都識引用,但唔等如係神講呢件事
歡迎你引用義人同個女性交一章。。。。。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 05:44 PM 發表

你引用我都識引用,但唔等如係神講呢件事
你叫我証明?點解你又唔肯去証明?

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 09:01 PM 發表

因為我唔會講係神意思羅
你同我唔同,你根本就唔認識神。所以你無資格講係神既意思。
明白未?

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 09:03 PM 發表

你無罪?
你係罪人,我唔係。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-16 11:02 PM 發表

世人都犯了罪,包括你。
我唔係世人。我係真人。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 08:55 AM 發表

所以有人的決定,亦是有機會是錯誤。
上帝都錯啦!創做人唔係錯係咩。。。。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 09:22 AM 發表

神創造人是有祂的美意,你上了天堂或下了地獄都可以問下答案。
創做咁多缺陷既人想証明咩?重話以上帝的形像做人。。。真係多條能力餘。。。。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 04:24 PM 發表
是無神論政權提出割讓主教任命權,平信徒只是從聖書的教義去評論,不是自己批評。
平信徒就收聲啦!你只代表魔鬼不代表神。

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-3-17 04:42 PM 發表

我就話最錯就係上帝只造亞當夏娃一對男女出來。

一男一女可以繁洐幾十億後代,唔近親相通,兄妹亂淪,邊有可能生咁多人出來?

上帝嘅形象?

上帝係咩形象?

係咪聖經寫手為咗合理化上帝嘅存在,用人嘅形象倒推出神嘅形象出來先? ...
咁你就錯解聖經、以神形像做人、所以神職人員會姦信徒,因為上帝都會姦聖母。唔係點有耶耶仔~~~~

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 05:02 PM 發表

舉頭三呎有神靈,自重下啦。
你位聖母產子唔係事實?咁關我咩事?我誤信聖經咋。。。。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 05:07 PM 發表

你講姦咩話,要唔要自己睇番自己既留言?
呵又無結婚。。。咁叫野合好唔好?

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 05:10 PM 發表

你慣了黨的指揮棒,不慣平民出聲。
平信徒不過就係奴才,去到天堂不過日日唱歌讚上帝。。。悶狠死。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-17 05:10 PM 發表

你慣了黨的指揮棒,不慣平民出聲。
黨都有八千萬人選個主席,教宗你有份選咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]