• 瀏覽: 6,440
  • 回覆: 88
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 fb666 於 2019-3-16 07:13 AM 發表

林伯母畀個衰仔呃咗幾十年喇!.......

林伯母今次臨老唔過得世!!

引用:
原帖由 清晨含情的馬 於 2019-3-16 09:34 AM 發表

林伯母今次臨老唔過得世!!
伯母?叫得咁客氣!
好多人都四字詞語問候佢!
雖罪不及家人,不過廣東人慣用語!

現在塵埃落定有結局了,只是希望事發翌日陪伴開記者會那幾位,又律師又專業調查員等等.
對今次整個事情有什麼睇法,及當日為何不是第一時間報警,先讓傷者接受治療,而是本末倒置,須知道這是基本常識,相信很多香港市民,甚至外地看到這則新聞的人都仍存在一個大問號?

引用:
原帖由 大測量師炳文 於 2019-3-16 09:48 AM 發表

伯母?叫得咁客氣!
好多人都四字詞語問候佢!
雖罪不及家人,不過廣東人慣用語!
算啦,都係一句啫。
雖然好想DKLM,但係弔唔落呀嘛!
話時話,佢都唔想生個咁嘅衰仔出嚟嘅,我諗佢呢下半世都係痛苦中度日㗎喇!

抵L死, 不過可惜個官判得太輕啦

判5年才合理

柢L死

判5年才合理

引用:
原帖由 fb666 於 2019-3-15 17:58 發表
林子健判囚5個月!
2019年03月15日 16:18

民主黨成員林子健,被控「明知地向警員虛報有人犯罪」罪,於今日裁定罪名成立(請按此重溫),判監5個月。惟法庭批准林子健保釋等候上訴。天網恢恢,疏而不漏,昔日有份現身的政棍,得悉「釘王」有如此下場 ...
慘!花咗百萬公帑去證明其有罪,仲要納稅人養埋條廢柴五個月。

中央政府識佢係老鼠?
d人都痴線,幻想當事實,什麼捉佢係為了十九大……

引用:
原帖由 rocketdog 於 2019-3-15 06:29 PM 發表
要上訴⋯⋯判得太輕了,應該判坐5碌!
真係判得輕

神會打9佢的門徒。指身在獄中基我的弟兄,神好快送件肉地好比你地玩。

企應該做緊……情義兩難存?!玩爆你個腎……

引用:
原帖由 fb666 於 2019-3-15 05:58 PM 發表
林子健判囚5個月!
2019年03月15日 16:18

民主黨成員林子健,被控「明知地向警員虛報有人犯罪」罪,於今日裁定罪名成立(請按此重溫),判監5個月。惟法庭批准林子健保釋等候上訴。天網恢恢,疏而不漏,昔日有份現身的政棍,得悉「釘王」有如此下場 ...
絛仆街仔仲要上訴,要加監五年先得。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]