• 瀏覽: 12,100
  • 回覆: 44
引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-17 14:09 發表

你夠無啦啦出條post 獻醜啦,根據你既「理論」你咪正在賣醜
醜唔醜唔系由你講嘅。

引用:
原帖由 hkyclui 於 2019-3-17 20:25 發表
公道自在人心,你呢個貼已經引起好多會員共鳴。
謝謝鼓勵!

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-18 17:48 發表

你自稱第三者啫
“第三者”有好多種解釋,不過弱智果的就會搞唔清。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-18 19:35 發表

呢度咁多分身,又真係幾難搞得清
你屹起條尾就知道你想痾屎定痾尿,換乜身份都呃唔到人。

引用:
原帖由 pureco 於 2019-3-18 20:33 發表

Ching 用以彼之道,還之彼身就無意義啦。
討論之意義是巳自己的觀點去贏取,而不在於不同道不相為謀,互相拉黑有什麽意義?
同意,歡迎佢入來,保證唔會拉黑,只會用技術擊倒佢。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-20 09:15 發表

愛國又真係好正常,但好似「愛國人士」咁又要離棄佢「祖國」移民入籍效忠西人國家,但又高叫「愛國」。咁兩頭蛇又真係好奇怪

你又可唔可以解釋得到呀 ...
按照你的見解;移民果的中國人系咪應該;稱讚?平常心視之?還是全部槍斃?

嗱!唔到詐盲扮睇唔到呀!

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-20 20:54 發表

即係咁講啦,究竟人渣要唔要槍斃,呢d係一個哲學問題。

重有,根據中共國籍法第九條,當你移民入籍效忠西人國家時,你會自動放棄大陸國籍,所以你已經不是你所謂既「中國人」。

第三,我係話「兩頭蛇」呀!唔係單單係移民果d呀。你清楚未呀 ...
你屬于邊種人?

留响香港,自認外國人、反中國。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-21 09:00 發表

我係屬於事實呢一邊,點解你以為講事實就叫反中共?莫非連你都認為中共的確係站在歷史錯誤既果一邊?

有d野唔可以自認架,我國有發護照俾我架嘛 ...
你指責人地移民,但系自己就攞外國護照,咁你比佢地好得幾多?

人地移民,唔等于反中,你响香港卻反中。呢的就系你“講”我亊實。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-21 09:21 發表

你又搞錯了,我係恥笑d兩頭蛇。

我效忠我既䕶照簽發國,我無大叫「愛祖國」搵食呀!點同班「愛國人士」咁兩頭蛇 ...
明白你意思啦;即是一個人唔應該同時聲稱愛兩個國家,愛一個就冇問題。系咪咁?

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-21 09:51 發表

乜你認為兩頭蛇係「愛」你「祖國」既表現?呢d人正一牆頭草
只准愛一個國家系你個人見解。

國家唔系老婆,點解唔可以愛兩個?其實老婆都可以愛兩個。(如果有)

除非兩個國家正在開戰,成為敵國,否則愛兩個三個甚至無限個。有乜問題?

神某憎美國(本來愛),系因為佢地現在打壓中國,某的亊情系中國敵人,我當然同仇敵愾。

好似我撐華為,你撐埃瘋。

不過你唔須要愛中國,因為中國唔需要失去理性的物體。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-21 10:24 發表

咁有人中意做兩頭蛇咪得囉,從另一個角度睇,咁幾好呀,起碼再「無」漢奸賣國賊
兩頭蛇冇問題,兩頭咬先有問題。

愛美國冇問題,做漢奸先正有問題。

你檢討下自己,到底算唔算漢奸?

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-21 14:41 發表

我一定唔係,但d兩頭蛇一定係漢姦
你覺得自己唔系漢奸?

你估其他人點睇?

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-21 15:32 發表

D漢姦點睇我,我又真係唔care
咁又系;同類相輕。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-21 16:46 發表

兩頭蛇同「愛國人士」咪係同類

原來用把口大叫「愛國」就得,大陸既「愛國人士」真易做
有乜問題?佢地冇唱衰國家,冇做對唔住國家嘅亊就得啦。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-21 18:01 發表

哦,原來你以為「擦鞋仔」先「愛國」呀!笑死

咁你實以為秦懀係「忠臣」,笑死
擦鞋唔會損害任何人。

秦檜同你系大小之別而已。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]