• 瀏覽: 24,915
  • 回覆: 212
  • 追帖: 2
+24
間嘢半個鐘先理,應該執得.點解隔離食嘢啲客人唔即時投訴?

引用:
常言道︰「喺度食,唔好喺度屙。」惟近日旺角有媽媽竟帶備痰罐,讓女兒在快餐店當眾「方便」,事後更疑把盛着排泄物的膠袋丟在地上?

有網友周五(15日)在Facebook群 ...
可能阿媽覺得個女走開會遇到拐子佬, 所以唔畀佢自己去廁所
因為知道自己同人吹水/食飯要好耐, 囡囡中途要去廁所, 所以就隨身帶埋痰罐。

呢位女士明顯係新移民, 仲要啱啱落黎, 或者唔多出街 (可能今次只係屋企無水先出黎食野)
所以唔明香港情況 (唔會個女去個廁所就無左), 也唔知係城市, 無人會當街屙屎屙尿!
佢以為D人嘈人當街屙, 只係因為整污糟個地方, 所以先做足準備。

囡囡可能受個教育, 有羞恥之心, 同知道當街屙會被人(同學仔)笑, 所以喊。
但因為媽媽管得嚴, 唔敢逆阿媽意, 最後就範。

正仆街

當眾...........................

附件

p005.JPG(22.76 KB)

p001.JPG(54.34 KB)

p002.JPG(25.79 KB)

p003.JPG(24.06 KB)

p004.JPG(28.33 KB)

..

附件

p006.JPG(19.59 KB)

..

附件

p009.JPG(24.75 KB)

p007.JPG(23.98 KB)

p008.JPG(18.57 KB)

引用:
原帖由 斯人讀潮水 於 2019-3-16 01:06 AM 發表
..
白皮膚做唔代表啱囉, 攞班鄉下人黎比

師兄幾時見香港人當街屙呢? (唔好同我講無廁所的郊野公園大把人咁做)

引用:
原帖由 前期回收的希望 於 2019-3-16 12:38 AM 發表
明眼人一睇就知係大陸人啦
世代相傳

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-3-15 04:49 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190315/photo/bkn-20190315153210444-0315_00822_001_fb.jpg?20190315155930

常言道︰「喺度食,唔好喺度屙。」惟近日旺角有媽媽竟帶備痰罐,讓女兒在快餐店當眾「方便」,事後更疑把盛着排泄物的膠袋丟在地上?

有網友周五(15日)在Facebook群 ...
痴能線十痴能線=正常😂

引用:
原帖由 斯人讀潮水 於 2019-3-16 01:06 AM 發表
..
即係你覺得咁樣做係啱嘅?

留名等睇又賴係大陸人

今次真係要小老母!

遲d走入大灣區就見怪不怪

大灣區阿媽

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]