註冊 登入

三星S10賣瘋了 3周銷量一千萬台抵華為Mate20賣5個月

本主題由 motivation 於 2019-3-15 10:31 PM 關閉
其實平佔比100% 同90%. 都差唔多, 咁整個兩個孔係mon到好怪, 我寧願要個窄d topper算。 最好整多d senser 係到。 s10 我冇買, 我用緊s9+。 s10 冇咩動力要我去升級, 佢指文解礦 聽講好差,攝力又唔係提升好多。 可以讚就係電量, 如果用緊note9 更加冇必要升級

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 cwl745 於 2019-3-15 04:54 PM 發表

如果係真消息咁真係好勁,
香港還冇得賣?好似唔見人用....
其實唔理乜brand好,依家D人都係想買架5G手機,費事下一兩年有5G用時,又要再換機。

回覆 引用 TOP

部機各$6000,你第一時間會諗買邊部

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:48 PM 發表

三星自燃係用左中國SDL電池,踢走佢就即刻無事
唔好笑人啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 amypat 於 2019-3-15 06:18 PM 發表

咁梗係唔算多啦,一年都只係賣2億,仲有68億人無用佢,咁睇個市場空間仲好大。
曾經去過土耳其旅行,見到當地都唔少人用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-3-15 04:03 PM 發表

resell同offical dealer唔係同一個概念囉
樓主令人笑到噴飯

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

三星華為 都係垃圾
不過 三星贏華為些少

預計400至4000萬部變左賣出1000萬?

公民抗黃, 踼走漢奸!
引用:
原帖由 阿妮呢 於 2019-3-15 06:56 PM 發表

預計400至4000萬部變左賣出1000萬?
預計4500萬部係全年,
依家係3個星期賣1000萬部

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 amypat 於 2019-3-15 06:16 PM 發表

咁睇黎侵侵既民族情緒都好勁下,唔以產品黎比拼,下下要抵制勁過老美既華為。不過,講真,為何三星D機成日跟住華為既口水尾。俾D創新黑科技既野睇睇先啦。好似S10咁,有乜野令人印象深刻既新野姐,我左睇右睇真係唔覺有,希望呢度三星友指教一下,尤其有收人水果d,有D職業道德啦。 ...
侵侵係明禁華為,唔關民族情緒事
三星係冇黑科技
不過人地品牌效應大,即使差不多料,即使冇大陸市場,高階機都賣多華為好多
華為唯有出多d中低cheap機嚟拉高銷量,實則賺錢遠遠不及三星Apple.

樓主比起華為打手的資料搜集
確實高了一些

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:32 PM 發表

三星在大陸都無電訊商幫手銷售,無左14億人口市場
大陸係咩機都上到台,美國係要上台機,自帶係要完約機才可 unlock

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2019-3-15 03:46 PM 發表

三猩手機係大陸可以合法賣,華為係尾國連online都唔可以賣呀, 白X
條樓主連美國係點上台都未知

回覆 引用 TOP

公民抗黃, 踼走漢奸!

回覆 引用 TOP

乜咁保守呀?全年最少賣四百萬部。執7左佢啦。

公民抗黃, 踼走漢奸!
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。