註冊 登入

三星S10賣瘋了 3周銷量一千萬台抵華為Mate20賣5個月

本主題由 motivation 於 2019-3-15 10:31 PM 關閉
衫星呢部S10個超聲波觸屏解🔒好廢喎、成日失靈、

回覆 引用 TOP

精選樓盤
雖然大陸冇話明禁三星電話,但係自從薩德事件之後,大陸人已經有咗抵制韓國嘅心態。抵制韓國貨,抵制韓國超級市場,抵制去韓國旅遊等等。三星電話中國以外都賣得好好,唔通中國人構造特別啲,自動對三星電話免疫?蘋果銷量下跌, 亦都某程度同貿易戰, 中興,華為事件有關,大陸人對蘋果電話亦都形成一定程度無聲嘅抵制。因此,已經唔係純粹產品嘅比拼,而係夾雜咗產品以外嘅民族情緒而產生嘅抵制行为。

如果係真消息咁真係好勁,
香港還冇得賣?好似唔見人用....

[人類的文明,一切由模仿開始]
www.centaline-rs.com
引用:
原帖由 廢坑正垃圾 於 2019-3-15 03:25 PM 發表

話左大陸機無人用啦
又唔好咁講,若然有人免費送部俾我免埋台費幫我俾埋义電費我1定用,反正有時痾屎無聊有部機上下網都好

中華人民共和國香港特別行政區基本法第七十五條 香港特別行政區立法會舉行會議的法定人數為不少於全體議員的二分之一。
立法會議事規則由立法會自行制定,但不得與本法相抵觸。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:10 PM 發表

三星真係 太厲害

新聞來源連結:
https://kuaibao.qq.com/s/20190314A1II1F00?refer=kb_news&omgid=4fbcd47dceb1cfe6133bd9fc91238cba&chlid=&atype=0
等5G

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 copper101 於 2019-3-15 04:45 PM 發表

中國人會酸的
比韓國壓L住共產黨,係酸D既。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:10 PM 發表

三星真係 太厲害

新聞來源連結:
https://kuaibao.qq.com/s/20190314A1II1F00?refer=kb_news&omgid=4fbcd47dceb1cfe6133bd9fc91238cba&chlid=&atype=0
若樓主是韓國人,都可以理解。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-3-15 03:41 PM 發表

s10銷量勁主要係因為平果銷量下跌。
響香港,蘋果用家8成係大陸人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:43 PM 發表

華為個名臭晒架喇,有無10000台都成問題。華為1000萬呢個數 都係自己吹出嚟
吹乜撚
你咪又係日日係度吹
等俾三叔炒啦!

弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係智力將軍囉 【入毒果帖即按 GG   你我可做到】 🙅‍♂️🏷💩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHS1 於 2019-3-15 04:48 PM 發表

雖然大陸冇話明禁三星電話,但係自從薩德事件之後,大陸人已經有咗抵制韓國嘅心態。抵制韓國貨,抵制韓國超級市場,抵制去韓國旅遊等等。三星電話中國以外都賣得好好,唔通中國人構造特別啲,自動對三星電話免疫?蘋果銷量下跌, 亦都某程度同貿易戰, 中興,華為事件有關,大陸人對蘋果電話亦都形成一定程度無聲嘅抵制。因此,已經唔係純粹產品嘅比拼,而係夾雜咗產品以外嘅民族情緒而產生嘅抵制行为。 ...
其實薩德係美國搞出嚟,不是韓國

引用:
原帖由 benho118 於 2019-3-15 03:30 PM 發表

華為喺美國被綁手綁腳,冇得靠電信商幫手銷售,銷售數字梗係及唔上三星,有乜咁出奇。
留意一下,是頂計鎖售量
這是三星歷來的手法。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:47 PM 發表

華為在美國online係可以買,見美國都有華為機開箱文
全世界都有人用華為,不過唔多

引用:
原帖由 CHS1 於 2019-3-15 04:48 PM 發表

雖然大陸冇話明禁三星電話,但係自從薩德事件之後,大陸人已經有咗抵制韓國嘅心態。抵制韓國貨,抵制韓國超級市場,抵制去韓國旅遊等等。三星電話中國以外都賣得好好,唔通中國人構造特別啲,自動對三星電話免疫?蘋果銷量下跌, 亦都某程度同貿易戰, 中興,華為事件有關,大陸人對蘋果電話亦都形成一定程度無聲嘅抵制。因此,已經唔係純粹產品嘅比拼,而係夾雜咗產品以外嘅民族情緒而產生嘅抵制行为。 ...
咁睇黎侵侵既民族情緒都好勁下,唔以產品黎比拼,下下要抵制勁過老美既華為。不過,講真,為何三星D機成日跟住華為既口水尾。俾D創新黑科技既野睇睇先啦。好似S10咁,有乜野令人印象深刻既新野姐,我左睇右睇真係唔覺有,希望呢度三星友指教一下,尤其有收人水果d,有D職業道德啦。

引用:
原帖由 火燎森 於 2019-3-15 06:14 PM 發表

全世界都有人用華為,不過唔多
咁梗係唔算多啦,一年都只係賣2億,仲有68億人無用佢,咁睇個市場空間仲好大。

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 06:05 PM 發表

其實薩德係美國搞出嚟,不是韓國
奇怪,裝薩德塊地幾時割讓左俾老美,韓國愛國人仕知唔知架。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。