• 瀏覽: 10,477
  • 回覆: 146
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:43 PM 發表
華為個名臭晒架喇,有無10000台都成問題。華為1000萬呢個數 都係自己吹出嚟
邊有10000台啊,100台都俾多佢,中國人民多謝你為華為操碎了心。

引用:
原帖由 CHS1 於 2019-3-15 06:57 PM 發表

侵侵係明禁華為,唔關民族情緒事
三星係冇黑科技
不過人地品牌效應大,即使差不多料,即使冇大陸市場,高階機都賣多華為好多
華為唯有出多d中低cheap機嚟拉高銷量,實則賺錢遠遠不及三星Apple. ...
無黑科技咪死得咯。無黑科技我洗鬼要換機姐。同我用緊果部同一個樣,為何我要高價換機姐,你答我咯。咪又係呃果D死忠fans錢,都唔係搞科技既,呢D機我睇唔起。

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:45 PM 發表

三星無左14億市場架
多餘,大陸而家唔俾三星賣咩?美國就唔俾華為賣,輸就輸啦…

分析師Ming-Chi Kuo最近預測截至2019年底三星S10銷售量將在400-4500萬台之間

不如話一至一億之間吖嘛

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 07:18 PM 發表

大陸限韓令,一早就封殺啦
起碼大陸無話三叔D機有後門,有國安問題啦。三叔機仲可以隨街有得賣先。

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:10 PM 發表
三星真係 太厲害

新聞來源連結:

https://kuaibao.qq.com/s/2019031 ... ;chlid=&atype=0

三星近日剛發布的三星S10系列銷量異常火爆,尤其是在美國和英國等手機銷售預定數量方面已經完全突破了歷史記錄,原本三星手機在國內銷量低迷的局面 ...
三叔勁揪!

6牌pk……

引用:
原帖由 benho118 於 2019-3-15 03:30 PM 發表
華為喺美國被綁手綁腳,冇得靠電信商幫手銷售,銷售數字梗係及唔上三星,有乜咁出奇。
無野呀。。中國市場17億。。三叔1%都唔夠

美國3億3人口。。點講國家隊無得輸喎
不如話大陸17億都唔愛國,唔用華為芯。。中國芯!

時勢造英雄,今期旗艦蘋果仆直,華為綠屏,其他Android廠又唔爭氣,索尼搞騎呢21:9,LG同HTC又奄奄一息,用戶走晒去三星s10一啲都唔出奇

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-3-15 15:59 發表

當OV正式進軍歐美,三星會跌得更加快,因為三星已經無創新,三攝,開孔屏,反向充電,無線充電,都係執緊華為OV口水尾,充電技術,攝影等等更已落後過國產牌子。 ...
影相一定係華為嬴晒。

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 20:10 發表

影相三星第一
人家一早用德國萊卡鏡頭,光學嘅野影開相嘅人心目中之神鏡,非日本品牌可及。三叔拍馬難追。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]