• 瀏覽: 10,423
  • 回覆: 146
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 cwl745 於 2019-3-15 04:54 PM 發表
如果係真消息咁真係好勁,
香港還冇得賣?好似唔見人用....
其實唔理乜brand好,依家D人都係想買架5G手機,費事下一兩年有5G用時,又要再換機。

部機各$6000,你第一時間會諗買邊部

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:48 PM 發表

三星自燃係用左中國SDL電池,踢走佢就即刻無事
唔好笑人啦

引用:
原帖由 amypat 於 2019-3-15 06:18 PM 發表

咁梗係唔算多啦,一年都只係賣2億,仲有68億人無用佢,咁睇個市場空間仲好大。
曾經去過土耳其旅行,見到當地都唔少人用

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-3-15 04:03 PM 發表

resell同offical dealer唔係同一個概念囉
樓主令人笑到噴飯

預計400至4000萬部變左賣出1000萬?

引用:
原帖由 amypat 於 2019-3-15 06:16 PM 發表

咁睇黎侵侵既民族情緒都好勁下,唔以產品黎比拼,下下要抵制勁過老美既華為。不過,講真,為何三星D機成日跟住華為既口水尾。俾D創新黑科技既野睇睇先啦。好似S10咁,有乜野令人印象深刻既新野姐,我左睇右睇真係唔覺有,希望呢度三星友指教一下,尤其有收人水果d,有D職業道德啦。 ...
侵侵係明禁華為,唔關民族情緒事
三星係冇黑科技
不過人地品牌效應大,即使差不多料,即使冇大陸市場,高階機都賣多華為好多
華為唯有出多d中低cheap機嚟拉高銷量,實則賺錢遠遠不及三星Apple.

樓主比起華為打手的資料搜集
確實高了一些

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:32 PM 發表

三星在大陸都無電訊商幫手銷售,無左14億人口市場
大陸係咩機都上到台,美國係要上台機,自帶係要完約機才可 unlock

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2019-3-15 03:46 PM 發表

三猩手機係大陸可以合法賣,華為係尾國連online都唔可以賣呀, 白X
條樓主連美國係點上台都未知

乜咁保守呀?全年最少賣四百萬部。執7左佢啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]