• 瀏覽: 45,718
  • 回覆: 598
  • 追帖: 2
+32
咁判佐咩野?

等派彩

引用:
原帖由 tamadabi 於 2019-3-15 03:47 PM 發表

同意。
「明知地向警員虛報有人犯罪」
呢條罪太輕啦

嘩大佬,你開哂記者會聲稱比中國強力部門擄走虐待,會引起恐慌架

比起響網上面亂發信息更嚴重。
所以話律政司做唔到野 ...
假設,件事發生在戰亂國家,又或中東抗美等國地區,呢啲刻意造假案,足以令地區開戰,往後影響唔需多講。

呢啲刻意造假案,其影響及罪既嚴重性,其實比謀殺案更為過!

罪名成立呀 tvb

嗰啲PK已完及擋友死L晒吖,不過呢隻黃色動物是被幕後人士的代罪羔羊。拉埋佢班PK就啱

1抵死

民主黨成員林子健前年8月涉嫌訛稱在街頭被操普通話的大漢迷暈擄走並施虐,事後他被指「作古仔」,遭控以一項「明知地向警員虛報有人犯罪」罪,林不認罪,經審訊後法官早前裁定他表證成立。案件今日(15日)在西九龍裁判法院裁決,裁判官裁定從沒有發生過林聲稱的被拐帶事件,整件事乃被告自編自導自演,裁定林上述控罪罪成。

而家等辯方律師求情

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2019-3-15 03:53 PM 發表

假設,件事發生在戰亂國家,又或中東抗美等國地區,呢啲刻意造假案,足以令地區開戰,往後影響唔需多講。

呢啲刻意造假案,其影響及罪既嚴重性,其實比謀殺案更為過! ...
係委內瑞拉都有用!

我們都是林子建

引用:
原帖由 amstrong668 於 2019-3-15 03:47 PM 發表

漏咗 …… 馬丁呀
咁公道啲講佢係釘子健代表劣師,都算有出個力嘅。

樓主轉左去東方做?

好可能只係輕判緩刑

引用:
原帖由 ron11 於 2019-3-15 03:04 PM 發表

潛咗水
根本喺以前幫兇都有罪!依家法治得啖笑!

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-3-15 03:56 PM 發表
民主黨成員林子健前年8月涉嫌訛稱在街頭被操普通話的大漢迷暈擄走並施虐,事後他被指「作古仔」,遭控以一項「明知地向警員虛報有人犯罪」罪,林不認罪,經審訊後法官早前裁定他表證成立。案件今日(15日)在西九龍裁判法院裁決,裁判官裁定從沒有發生過林聲稱的被拐帶事件,整件事乃被告自編自導自演,裁定林上述控罪罪成。

而家等辯方律師求情 ...
都唔認罪,求咩情?丟那孖, 唔通又唔認罪有悔意?LOL ! 

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-3-15 14:33 發表
林卓廷,李卓人,你地去左邊?

https://www.hkcnews.com/news_新聞/hk-discuss/2017/08/瑪麗醫院-林子健-20170811131903_20fb.jpg ...
我們都是林子健!…………唔好理我!因為我傻L咗!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]