• 瀏覽: 2,312
  • 回覆: 43
港男在台灣涉嫌殺害港人女友後返港案,觸發港府建議修訂《逃犯條例》,容許與其他沒有刑事司法互助協議的地區,以一次性個案形式移交逃犯。香港眾志原定於今早(15日)11時許公布反對修訂的行動,其中3名眾志成員及2名嶺大學生突襲衝入政府總部,發起靜坐堵塞政總大堂行動,一度與在場保安推撞,要求政府撤回是次修訂,並承諾移交逃犯安排只適用於香港、台灣兩地。

今次情有可原喎,最撚驚正正係佢哋!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190315/bkn-20190315113509134-0315_00822_001.html

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
好驚咩?

我日日去海怡玩又得唔得先,咪咁小學雞啦!

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2019-3-15 12:31 PM 發表
好驚咩?
正常唔會去嘗試犯法嘅人當然唔驚啦,包佢哋就........

引用:
原帖由 siutatbo 於 15/3/2019 12:30 發表
港男在台灣涉嫌殺害港人女友後返港案,觸發港府建議修訂《逃犯條例》,容許與其他沒有刑事司法互助協議的地區,以一次性個案形式移交逃犯。香港眾志原定於今早(15日)11時許公布反對修訂的行動,其中3名眾志成員及2名嶺大學生突襲衝入政府總部,發起靜坐堵塞政總大堂行動,一度與在場保安推撞,要求政府撤回是次修訂,並承諾移交逃犯安排只適用於香港、台灣兩地。

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/new ...
佔領阻街未必一定係政治事件喎,最好可以拉晒班友返大陸,永遠消失。

真係好驚驚

唔係1早吹香港有強力部+洗頭艇+西9區咩???  

要拉你地返大陸邊使移交條例ar

gphone冇帶隊咩???

唔洗返學咁好呀

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-3-15 12:40 PM 發表
gphone冇帶隊咩???
粗重嘢,GPHONE唔駛出動嘅,佢只負責去67搵錢。

一條條例引哂啲叛國罪犯出黎

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-3-15 12:30 PM 發表

佢哋咪又係會返大陸,驚條毛。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-3-15 12:30 PM 發表

睇標題:"…突襲堵…”
想像有一大班人用武力突破防線然後用大量人力堵塞大堂!

引用:

得幾個弱智仔女

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]