• 瀏覽: 6,038
  • 回覆: 7
+7
引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-15 11:07 AM 發表
真奇怪! 泛民 的雙非案 就是 幫助 同胞的   愛國行為

但 偏偏 就給 一班"愛黨人士" 反對, 認為 泛民 不應幫 同胞!

如果 那班 "愛黨人士" 是真心愛國 的話, 為何 會 反對 泛民 幫助 同胞呢?

反中人士 反對 我明, 就是 不明白 "愛黨人士"  也都 反對,

是中國同胞 得罪了 "愛黨人士"嗎? 還是 "愛黨人士" 心中根本沒有 同胞 一說?:smi ...
錯!

他們才是愛港人仕、保衛香港人的利益。

反之,泛民反中人仕正是賣港賊。

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-15 11:50 AM 發表
說好的 香港 是 中國 的一部份呢? 幫助 中國 不就是 幫 香港嗎?
一國兩制 ma!
你咁都唔識?

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-15 11:50 AM 發表
說好的 香港 是 中國 的一部份呢? 幫助 中國 不就是 幫 香港嗎?
更何況 中國 都無要求香港 幫助!
見 莊豐源 案 和 吳嘉玲 案 (終審法院)

賣港賊 就是 賣港賊 !

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-15 12:06 PM 發表
所以妳 讚同 愛港 大於 愛國???

所以 反對 泛民 愛國?
你個腦 只係識 非黑即白?

引用:
原帖由 kim_12346 於 2019-3-15 12:11 PM 發表
為拗而拗
有鬼用咩
最好笑既係:-
佢地為左拗 連佢地自己既立場也顛倒。

引用:
原帖由 swerner 於 2019-3-15 12:33 PM 發表
每有議題就一堆帖,回覆

全部你講乜野,佢就攞個招牌出來,港獨呀,黃絲呀
仿佛全世界只有港獨同非港獨,黃絲與非黃絲

即係點?你唔會贊成港獨,甘就被埋堆垃

你會發現,你係中立,唔黃絲,唔港獨,唔共產,係冇位置,會俾人鬥

呢D技巧,希望大家淸楚,希望大家講事實,邏輯

咪俾有心人被埋堆 ...
這些正是 非黑即白 labelling 的低能思維 和 手法。
好好笑!

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-15 01:05 PM 發表
說得對, 在香討 經常 見大把 愛黨人士 如此行為
當然!

個 標題
在香討的 都是 愛黨人士!

如此行為!

引用:
原帖由 Psyco 於 2019-3-15 04:27 PM 發表

你呢啲泛民信徒都係傻既,否則又點會出現個咁白痴既scenario, 你班友跟住泛民去佔中堵路,屌鳩90幾萬大陸單雙非,以居港權湧入香港, 搶綜援福利,搶醫院牀位,搶學位,搶公屋及推爆樓價租金.

不過,"單雙非居港權" 及 "新移民入境即享全額現金綜援與公屋",卻係帶領你哋示威堵路既泛民,喺2001年及2013年用打官司控告香港政府,而掙返嚟!
這點正是佢地 精神分裂病的表現!
正是最好笑的笑點所在!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]