• 瀏覽: 74,618
  • 回覆: 718
  • 追帖: 2
呢班教育界人士,完美示範了何謂不食人間煙火,諉過於人。

引用:
原帖由 大家好野 於 2019-3-15 09:39 AM 發表
唔通D 人想一命賠一命?
唔死都要跪玻璃啦好明顯

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2019-3-15 08:19 AM 發表
如果沒有侮辱過下屬,根本唔需要擔心

一堆牛鬼蛇神被引出來了
全部出哂嚟對號入座!👍

又唔見收幾皮一個月,話自己唔夠錢買樓?

無風不起浪
教師投訴不果,職員敷衍了事,仲打返電話去問校長教師平時喺學校情況係點,做法真係奇怪,當然以死控訴都唔好
但最後呢位教師可能覺得投訴完都冇人幫到佢1時睇唔開先了結自己生命,至於呢位校長所謂嘅壓力係因為大衆網同傳媒指責,但如果有責任心,啱與錯都應該出嚟交代清楚,如果傳媒所報導係真實,呢位校長走去跳樓都冇人會可憐

百幾個妖魔,登D學生同老師可憐,當中竟然有7個老師簽名,抽呢7個老師出黎公審

引用:
原帖由 george_gm 於 2019-3-15 08:07 AM 發表
教師墮斃近百校長聯署反擊各界
天水圍東華三院李東海小學女教師林麗棠在校內墮樓身亡,不少聲音指摘校長羅婉儀難逃責任。事件發酵至今,多名校長群起反擊,近百名中、小學校長等教育界人士昨日聯署,指校長亦面對不少壓力,認為社會輿論與及教育團體以聲討及怪罪的文化,造成教育界對立和分化局面。調查事件的獨立委員會昨亦舉行首次會議,定下調查方向,惟未有明言會否討論校長去留問題。
file:///C:\Users ...
痴孖筋
越黎越似大陸

做錯事嘅人反而話返別人唔啱

女校長對女下屬
諗都諗倒有幾pk

引用:
原帖由 nashwan 於 2019-3-15 08:33 AM 發表
社會應聲討自殺者
傳媒及社會一窩蜂去可憐自殺者, 只會有更多人以為自殺會得到其他人認同支持, 後果可想而知
🉐️啱、1⃣️班🐑群!

我估班校長可能感同身受, 認為校長同法官類似, 唔可以承受任何壓力, 即使自己有錯, 都應該由自我反省改正, 唔應該由社會人士提出, 面子大過一切。#中國人是不可以被罵的

亦可能覺得校長已經係一校最高權力, 唔可以受到任何制衡, 即使以前有錯, 一旦成為校長, 以往所犯的罪, 應該一筆勾消不能再追究。

引用:
原帖由 酥皮蛋撻 於 2019-3-15 09:41 AM 發表
無風不起浪
教師投訴不果,職員敷衍了事,仲打返電話去問校長教師平時喺學校情況係點,做法真係奇怪,當然以死控訴都唔好
但最後呢位教師可能覺得投訴完都冇人幫到佢1時睇唔開先了結自己生命,至於呢位校長所謂嘅壓力係因為大衆網同傳媒指責,但如果有責任心,啱與錯都應該出嚟交代清楚,如果傳媒所報導係真實,呢位校長走去跳樓都冇人會可憐 ...
d教畜, 反國教咁成班上街示威咪得lor
推學生去示威有案底.........有邊條教畜有負責 / 向學生道歉先???

hk文化就係咁,呢班教師完全冇PR嘅concept,總之先反擊,我明知你班契弟只顧自己利益但如果想淡化或搏掌聲可以話自己檢討如果改善教師壓力及鼓勵教師尋求專業協助甚至正尋求同乜乜團體合作,搞好PR先講野啦,反擊憑什麼? 叫葉議員帶領上街擺課好冇?

呢個垃圾回覆就如D權貴大鱷同你講,
你地淨係識得投訴我地,
又唔理會我地搾壓你地其實都好大壓力架,
又冇人幫我地.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]