• 瀏覽: 74,521
  • 回覆: 718
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-3-15 09:16 AM 發表

一間學校最大就係校長, 校長唔負責誰來負責? 唔好乜柒都政治化D事
咁你咪吊聯署果班校長厚多士lor
我一直都吊教畜冇個好人

最大就負責.........咁hsbc有職工跳樓係咪要搵ceo ???

btw - 咁之前跳樓果d, 點解搵教育局長羅飯, 唔搵校長???

本末倒置...一句有壓力, 就可以日罵夜罵, 搵D下屬出氣咩?
成班垃圾...

同類人幫番同類人,成班都係……

人要為自己所做的負責

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-3-15 09:18 AM 發表

咁你咪吊聯署果班校長厚多士lor
我一直都吊教畜冇個好人

最大就負責.........咁hsbc有職工跳樓係咪要搵ceo ???
其實都係一樣, 香港有公務員自殺一樣係林鄭出來交代

絕對是校長PK

原來香港有近
百怪獸校長

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-3-15 09:20 AM 發表

其實都係一樣, 香港有公務員自殺一樣係林鄭出來交代
交咩袋??? 有法官自殺係咪中審9官會交代先???

官官相衛嘅例子

傳媒及社會一窩蜂去可憐自殺者, 只會有更多人以為自殺會得到其他人認同支持, 後果可想而知

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-3-15 09:22 AM 發表

交咩袋??? 有法官自殺係咪中審9官會交代先???
佢地無從屬關系

引用:
原帖由 東亞老千 於 2019-3-15 09:21 AM 發表
原來香港有近
百怪獸校長
校長咪又係由教畜爬上去

希望校長日日夢到紅衣Miss Lam

校長希望扮演好教育領導角色,讓老師能有良好工作環境

如果, 你哋有做好呢個角色, 真係會有教職員自殺 (暫時所知係工作壓力)?
我有尐曾經做教師既朋友, 睇見呢次事件都覺得好可惜.
一個「捱」咗咁多年既教師, 最終都「捱」唔住, 仲要斷送自己既生命.

稱高調處理或鼓勵師生「以死控訴」

今時今日有邊個會「以死控訴」?
我唔太清楚個位教師自殺既原因, 但一群所謂辨教育既人, 居然可以咁妄下判斷, 斷定個位教師係「以死控訴」?
想要籍此抹黑或醜化個位教師, 減輕社會上對你哋呢群無視下屬生死既人所施既壓力?

以往某學校有學生發生致命意外, 學校都會「高調地」提供心理輔導.
今次事件, 有無任何學校打算為教職員提供心理輔導?
若然, 真係話要提供「良好工作環境」..

相信, 呢班冚家剷依家最怕既, 係有教職員行出黎講「事實」, 而佢哋只想閉門處理.
因為, 怕自己既暴行為世人所知.

垃圾校長,壓力就唔需要出嚟交待?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]