• 瀏覽: 74,522
  • 回覆: 718
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-3-15 09:22 AM 發表

佢地無從屬關系
咁跳樓條教畜, 都唔係校長出糧比佢
校長都係打工

教畜死得好

包庇粗口老師etc , 底d校長比紅衛兵圍la
報應黎

引用:
原帖由 george_gm 於 2019-3-15 08:07 AM 發表
教師墮斃近百校長聯署反擊各界
天水圍東華三院李東海小學女教師林麗棠在校內墮樓身亡,不少聲音指摘校長羅婉儀難逃責任。事件發酵至今,多名校長群起反擊,近百名中、小學校長等教育界人士昨日聯署,指校長亦面對不少壓力,認為社會輿論與及教育團體以聲討及怪罪的文化,造成教育界對立和分化局面。調查事件的獨立委員會昨亦舉行首次會議,定下調查方向,惟未有明言會否討論校長去留問題。
file:///C:\Users ...
一個成年人,應該要抗壓能力,就算系認為工作不愉快,米選擇轉工咯,為人師表,有咩事需要去死,你話我冷漠無情,我都一樣這樣講,世界上,無甚麼事情,系需要用死去解決

都講左n次
呢個係傷港社會文化
拍檯開會當眾用粗口屌20年前都有
撈就撈型d唔撈即場拍檯屌番佢老母
呢個就係文化
冇得攪死症因為大部分傷港都係咁
事件只係揭露左出黎

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-3-15 09:24 AM 發表

咁跳樓條教畜, 都唔係校長出糧比佢
校長都係打工

教畜死得好
教過你的老師都好悲哀

老港女做校長
想一想都知發生乜事

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-3-15 09:28 AM 發表

教過你的老師都好悲哀
教畜就係賤
70退休教畜做補習性侵15碎lor…….咁你快d去撐la
好多淫c

校長有壓力,亂罵老師出氣?老師有壓力,可惜投訴無門,最後以死控訴!
所有正義人士都應為林老師討回公道。

唔高調?唔通低調處理當無事?

引用:
原帖由 acacac 於 2019-3-15 09:29 AM 發表
老港女做校長
想一想都知發生乜事
-----------------------------------
鴨店合法化?

迫到人死左,威脅自己同事下屬,阻塞投訴,欠交代,不應找人負責!!!???
你們聯署維護這樣的人???

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-3-15 09:30 AM 發表

教畜就係賤
70退休教畜做補習性侵15碎lor…….咁你快d去撐la
好多淫c
評論就對事不對人, 你用自己的仇恨去批評一D意義都無

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2019-3-15 09:22 AM 發表
官官相衛嘅例子
班校長係只維護自己利益

引用:
原帖由 george_gm 於 2019-3-15 08:07 AM 發表
教師墮斃近百校長聯署反擊各界
天水圍東華三院李東海小學女教師林麗棠在校內墮樓身亡,不少聲音指摘校長羅婉儀難逃責任。事件發酵至今,多名校長群起反擊,近百名中、小學校長等教育界人士昨日聯署,指校長亦面對不少壓力,認為社會輿論與及教育團體以聲討及怪罪的文化,造成教育界對立和分化局面。調查事件的獨立委員會昨亦舉行首次會議,定下調查方向,惟未有明言會否討論校長去留問題。
file:///C:\Users ...
何解以前沒有這麼的這般事發生?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]