• 瀏覽: 30,529
  • 回覆: 318
  • 追帖: 1
+4
阿婆都9張, 好話唔好聽仲有幾耐.
上訴拖下先, 用晒D錢去, 輸左就破產.

佢阿媽真係慘

又唔調轉諗下,如果係個女嘅早死,個男嘅咪可以攞佢嘅遺產囉!

引用:
原帖由 wasana 於 2019-3-15 08:14 AM 發表

我覺得嚟香港生到周街都係的重衰。佢地後代重衰過祖先初嚟香港
點同 當年大家一起窮
如今 俾 媒體洗腦
網絡打開左我地眼界
個個都利益 為錢
都係 媒體 網絡 帶嚟既壞處
唔多唔少 改變左人 心態 價值觀等

其實個大陸女人真係咁叻同咁勁識呢D法律野 ?
可以講個大陸女人冇情,冇人性 .
係咪幕後有一個熟識法律或勞工法既人教 ? 
而果個人係 咩人 ? 就自己估

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-15 07:05 發表
【新增動新聞】內地婦決定和沒來往數年的港男丈夫辦離婚,致電男方家中才知道港男已死於工業意外。港男父母後來取得過百萬元賠償金,內地婦自言未離婚也是遺孀,入稟要求瓜分賠償,最終獲判可分得亡夫八成賠償金。死者母親、已近九十高齡的梁用嫦接受《蘋果》訪問表示:「我正式新抱茶都冇飲過,一粒糖仔都冇食...

個內地女人你地睇下貪錢到呢!
所以我一直講班友只係懂貪錢既垃圾

新聞來源連結: ...
毒果報不講香港法律?!
個官都判了分8成給遺孀,毒果罵遺孀的原因是來自大陸!毒果天天在妖魔化中國及中國人民!

如果係個大陸男人死左,港女要求分身家。呢度班盲蟲又會點轉彎呢下?

引用:
原帖由 hoikin_hk 於 2019-3-15 08:47 AM 發表
個官都有問題, 甘樣偏幫個女人,痴線。
吾好白痴啦,人地係合法夫妻泥架,依正手續,貪咩錢唧?比着妳,我L信妳吾仆倒去分,成百萬喎!幾萬妳都仆倒去啦,妳話吾會我即刻切。

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2019-3-15 08:55 AM 發表
個仔死左有必要同一個唔相關ge人, 交代咁多野? 洗唔洗畫公仔 畫出腸? 唔好話佢搶, 法律上真係有權分, 最後睇個官點判
冇得5交代,人地要你個仔簽紙離婚,好難隱瞞到。

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-15 07:05 AM 發表
【新增動新聞】內地婦決定和沒來往數年的港男丈夫辦離婚,致電男方家中才知道港男已死於工業意外。港男父母後來取得過百萬元賠償金,內地婦自言未離婚也是遺孀,入稟要求瓜分賠償,最終獲判可分得亡夫八成賠償金。死者母親、已近九十高齡的梁用嫦接受《蘋果》訪問表示:「我正式新抱茶都冇飲過,一粒糖仔都冇食...

個內地女人你地睇下貪錢到呢!
所以我一直講班友只係懂貪錢既垃圾

新聞來源連結: ...
悲劇已經發生已不能改變,但希望這件事可以警惕千千萬萬的人,同人假結婚你最多收過三兩萬但如果將來他或她突然出現可能會和你分身家,千祈不要這麼愚蠢兩三萬你只要勤勤力力一兩個月就搵到何必做這些吃力不討好的愚蠢事呢

個仔娶大陸婆怪得邊個?

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-15 07:29 AM 發表

個內地女人衰些
法律上來講個女人冇錯,1日未離婚佢都是死者的老婆.

妻子承繼遺產,問題何在?

1994年結婚, 2004年申請來港, 2014年吵架丈夫走左, 2016年想離婚才發現丈夫2015年死左.
如果係事實, 不要因女方是內地人就一口咬定人地貪錢, 即使任何婚姻, 20年要離婚都好正常.
只是各方處理不善, 外人也不知內情. 為何結婚20年, 男方父母不知情? 無同新抱相處? 定其實是家庭/婆媳問題?
如果是假結婚, 不用拖20年, 女方取到公屋已可離婚.
法律就是依法看証據, 一直未簽署離婚, 仍然是合法遺產繼承人.
但男方母親說已花光錢, 都無得比, 可以破產, 對她根本無影響(無工作, 已90歲).
但女方就實際無$收.
男方母親話新抱"見錢開眼", 其實佢自己米又係...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]