• 瀏覽: 30,531
  • 回覆: 318
  • 追帖: 1
+4
工業意外 ?
香港仲有工業 ....

兩老將啲錢買曬金條,慢慢使,俾條毛佢。

其實假髮又係on9
明知女人離婚
即係冇感情仲判比錢佢
大6女人同老港佬結婚唔係為錢為乜
真係貪你夠老條9軟咩

法官

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-15 07:53 AM 發表

反中?佢地唔做衰野又點會有話題比人講
合情合理合法就叫衰野,唔怪得黃人咁鍾意犯法啦。

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-15 07:05 AM 發表
【新增動新聞】內地婦決定和沒來往數年的港男丈夫辦離婚,致電男方家中才知道港男已死於工業意外。港男父母後來取得過百萬元賠償金,內地婦自言未離婚也是遺孀,入稟要求瓜分賠償,最終獲判可分得亡夫八成賠償金。死者母親、已近九十高齡的梁用嫦接受《蘋果》訪問表示:「我正式新抱茶都冇飲過,一粒糖仔都冇食...

個內地女人你地睇下貪錢到呢!
所以我一直講班友只係懂貪錢既垃圾

新聞來源連結:
http: ...
150咪多得哩啲本土囉

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-15 07:53 AM 發表

反中?佢地唔做衰野又點會有話題比人講
佔中畜唔殺人強姦偷野又點會比人話無個好人

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-15 07:18 AM 發表

個女人都衰格個囉!
衰格還衰格,但法庭都判得比佢,佢係合法所得,換轉係港女都一樣會返嚟分錢

引用:
原帖由 老納 於 2019-3-15 08:07 AM 發表
我覺得換轉係港女,結果都會是一樣的!要怪就怪個仔正式離婚前瓜咗,結婚後又唔立平安紙!
完全同意!

都話香港法司法計已死嘅啦。

幾年前我有個位朋友嘅阿哥都係咁
條女返咗大陸
已簽分居協議但未完成離婚手續
阿哥突然意外身亡
條女拎晒所有錢
仲拎埋其實係兩老買畀阿哥間屋

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-15 07:05 AM 發表
【新增動新聞】內地婦決定和沒來往數年的港男丈夫辦離婚,致電男方家中才知道港男已死於工業意外。港男父母後來取得過百萬元賠償金,內地婦自言未離婚也是遺孀,入稟要求瓜分賠償,最終獲判可分得亡夫八成賠償金。死者母親、已近九十高齡的梁用嫦接受《蘋果》訪問表示:「我正式新抱茶都冇飲過,一粒糖仔都冇食...

個內地女人你地睇下貪錢到呢!
所以我一直講班友只係懂貪錢既垃圾

新聞來源連結:
http: ...
講到香港人自己唔貪錢咁,係人都貪錢架啦,港英精英曾生就係個人辦。

好明顯呢單係爭產案,又有報紙抽大陸人水,又引班盲反打J

引用:
原帖由 silverseven 於 2019-3-15 07:55 AM 發表

最可憐是老人家
佢阿媽唔教阿仔唔好娶大陸女人,
而家自作自受。
娶港女就冇事嘅?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]