• 瀏覽: 30,491
  • 回覆: 318
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 lpj88 於 2019-3-15 09:27 AM 發表
阿婆都9張, 好話唔好聽仲有幾耐.
上訴拖下先, 用晒D錢去, 輸左就破產.
唔駛你教, 遍文巳經寫左用晒呀.

毒果,完

—日未簽紙離婚,都是遺孀,有權取回丈夫應得,全世界—樣,不要因是內地人,作了標簽,

俾着係香港女人都會咁做,依正法例爭取,有乜問題

引用:
原帖由 wasana 於 2019-3-15 08:14 AM 發表

我覺得嚟香港生到周街都係的重衰。佢地後代重衰過祖先初嚟香港
所以引進南亞人不停生囉,宜家出街黑鬼多過黃種人啦!!咁都未滿意??你想香港九成九係南亞先滿足??

大陸G唔同你講金唔通講心!港燦唔好再咁onX啦!你上去玩還玩,唔好玩到帶返屋企咁笨實啦!

引用:
原帖由 walkerman12345 於 15-3-2019 07:05 AM 發表
【新增動新聞】內地婦決定和沒來往數年的港男丈夫辦離婚,致電男方家中才知道港男已死於工業意外。港男父母後來取得過百萬元賠償金,內地婦自言未離婚也是遺孀,入稟要求瓜分賠償,最終獲判可分得亡夫八成賠償金。死者母親、已近九十高齡的梁用嫦接受《蘋果》訪問表示:「我正式新抱茶都冇飲過,一粒糖仔都冇食...

個內地女人你地睇下貪錢到呢!
所以我一直講班友只係懂貪錢既垃圾
..
毒果意思係咪叫人唔好尊重法庭判決先?

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-15 07:05 AM 發表
【新增動新聞】內地婦決定和沒來往數年的港男丈夫辦離婚,致電男方家中才知道港男已死於工業意外。港男父母後來取得過百萬元賠償金,內地婦自言未離婚也是遺孀,入稟要求瓜分賠償,最終獲判可分得亡夫八成賠償金。死者母親、已近九十高齡的梁用嫦接受《蘋果》訪問表示:「我正式新抱茶都冇飲過,一粒糖仔都冇食...

新聞來源連結:
http: ...
支持呀婆唔好比錢個賤婦!睇吓佢同香港政府奈得你咩何!都九十歲了,驚你咩!

8:2 既分配係點計出黎?

掉!假結婚頂籠都係幾皮嘢,條大6婆呢舖賺到笑🤑

引用:
原帖由 kopandem 於 2019-3-15 11:05 AM 發表
法律上內地女人仲係死者妻子,賠償金佢應得,冇得怨。誰對誰錯包大人翻生都係咁判,況且,內地女人失去名節先得到金錢,死者母親有乜好嘈?
係有良心既,老公死後應該照顧奶奶而唔係係佢身上打主意!

點解又唔怪自已個仔?

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-15 07:05 AM 發表

新聞來源連結: ...
咁未離婚又真係遺孀, 依正法律可以攞錢, 無話貪唔貪心, 更加同係咪大陸人無關係. 你估港女就唔會要??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]