• 瀏覽: 92,134
  • 回覆: 420
  • 追帖: 9
+18
D阿婆都係咁,不過無人影……

如果佢搭地鐵,好應該將佢隻腳勾住個扶手環度……

好多垃圾人

引用:
原帖由 火星下凡 於 2019-3-16 10:57 AM 發表

佢見有人影佢,難得機會,佢會揪起裙腳俾你影!
會唔會連底底都除埋

引用:
原帖由 臘鴨皇 於 2019-3-15 11:30 AM 發表

香港女仔就算想都好少會咁,皮䄛造型真係唔似香港人
劉華先成日著皮䄛

引用:
原帖由 sam0010 於 2019-3-14 09:24 PM 發表
問題影果個咁正義公審人但當時唔出聲?
正臭閪一個.

引用:
原帖由 天下不亂 於 2019-3-15 02:55 PM 發表

香港年輕一代越嚟越唔似樣
又自私, 又無家教, 又讀書唔成, 真係唔死都無用,

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2019-3-14 10:43 PM 發表
hk教育失敗
二十年前已開始失敗, 無得返轉頭.

引用:
原帖由 #0005 於 2019-4-15 04:06 PM 發表

劉華先成日著皮䄛
Nil

引用:
原帖由 woody666 於 2019-4-15 04:41 PM 發表

二十年前已開始失敗, 無得返轉頭.
Nil

引用:
原帖由 臘鴨皇 於 2019-4-15 04:50 PM 發表

其實90年代之後香港已經無乜人著皮䄛,但金紫荊廣場、海港城十個大陸佬有三至五個著、加埋斜咩gucci或LV袋簡直係大陸佬標準Look
但我平時番開北京、天津果邊做野,又唔覺佢地著。

係靚女咪算囉!🤣🤣🤣

引用:
原帖由 funguy0815 於 2019-3-15 11:30 AM 發表

好明顯係..其實我終於明白點解香港咁多呢d人..有日我上大陸坐地鐵....大陸d人都好守規矩...點知我一返黎香港坐地鐵..就有個女人開住部電話,播大陸劇...完全唔理人...原來香港不停輸入低階的大陸人黎香港...所以咪攪成咁law.... ...
平時去北京上海果D人都好守規矩

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-3-14 08:07 PM 發表
搭車要顧己及人,但總有自私者圖舒適,罔顧他人。今日(14日)一名年輕女子在巴士車廂上不但雙腿「飛象過河」至對面座位,更以手袋霸佔鄰座。一人霸3座位行徑,被網民怒斥,「後生細女,知唔知禮貌?」........

雖然我不太贊成網上公審他人,但有時又不得不承認某些批評卻又批評得有理。

新聞來源連結
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/2 ...
唔聽[得閑]姊話: 你對鞋消咗毒呀!?
坐走廊邊d人, 成日凸隻/對腳出坭, 有人過都唔縮回, 條走廊得2呎度, 係度阻住晒, 乞人憎.

引用:
原帖由 Trucking 於 2019-5-9 11:16 AM 發表

平時去北京上海果D人都好守規矩
我認同...我去北京做嘢...d人好有水準.只係有少部份人係咁..香港就係收曬呢小部份人....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]