• 瀏覽: 27,452
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 kong2046 於 2019-3-14 11:15 PM 發表

講得好啱,超啱。依家係尾角佬自己賴嘢在先,仲要唔識執生,比人食住上有乜好怨,要怪怪自己on 99同笨7囉
X3

引用:
原帖由 dereknew 於 2019-3-15 08:41 AM 發表

大陸有90幾架,佔左已投產既1/3比美國本土的多。發生意外的機率更高,當然必須馬上禁飛。
正確

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-3-14 08:06 PM 發表

美國波音凍過水啦,美國民事訴訟賠償慣例是開天殺價,之前美軍參與日本大地震救援23名士兵得了癌症,向東京電力索賠1萬億美元..........好有參考價值 ...
呢單包攬訴訟大把美國劣屍爭住接

中國真係咁有號召力?

引用:
原帖由 o2mini 於 2019-3-14 07:53 PM 發表
老美你背後玩幾多污穢不堪的招數呀? 第一次印尼獅航空難就老屈獅航管理不善, 隻字不提MCAS系統Bug的存在, 到第二次空難,人地打死都唔俾黑盒你老美去檢查就知咩事啦!  中國出來伸張正義不容你老美掩蓋真相!!!

正一仆街你老美...整死人面不改容!!! ...
係囉,第一次有事,又唔見佢波音有跟進……

引用:
原帖由 理+誠 於 2019-3-14 08:18 PM 發表
又係無腦嘅呆灣全霉新聞。
所以我們大家都應該要知道, 香討其實有很撚多呆彎人潛伏, 分化我們香港和中國的關係。

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2019-3-14 09:15 PM 發表

我當然唔會相信呢D陰謀論,有報導話FAA未叫停居然有唔係出事嘅國家叫停係史無前例,斷估大陸都唔會信心爆棚到認為其他國家一定會跟隨。相信叫停決定係從飛行安全出發。 ...
原來現時全球在飛的有300多架737Max, 在中國有99架之多, 咁撚危險, 隨時下一架墜毀就在中國內部發生, 為了安全, 唔第一時間停飛, 隨時令到13億人起鬨攪事都有之。

引用:
原帖由 76banana 於 2019-3-14 09:25 PM 發表
呢鑊如果美國唔批 C919, 737 MAX睇怕都咪使旨意復飛,大家不如反思大陸政府的智慧和勇氣啦,等d黃狗日日鬧,黃狗井底之蛙都不如!
中國政府從來不會像尾狗班子日日在傳媒面前吠聲不停, 只會在悶聲中會突然出擊, 打了你要害就可以收手了。

引用:
原帖由 芬梨菲 於 2019-3-14 20:35 發表
Good job政府和企業公私分明。唔似中共 消息封鎖網絡封殺。
佢唔係唔想封,係因為發生在外國所以先至曝光。之前有美國機司投訴但封鎖晒所有消息同數據所以導致呢兩單意外。

引用:
原帖由 米飛柔2 於 2019-3-14 10:32 PM 發表
大陸停飛波音??

死左d中國人佢咪做下戲囉
咁既說話都講得出, 係咪人黎嫁!!!

引用:
原帖由 stephenlawhk 於 2019-3-16 10:53 PM 發表

咁既說話都講得出, 係咪人黎嫁!!!
為美國講說話嘅會係人?但美國又唔當佢係狗呀~係連狗都無資格做嘅低等生物。

事實係嘛,兩次空難模式一樣,幾分鐘內急升急降,機師叫救命!
咁嘅品質保証,朋友搭美國機自己執生!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]