• 瀏覽: 27,507
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2019-3-14 07:22 PM 發表
假若大陸禁飛令真係另有所圖,咁你波音同美國政府都好撚廢啫,完全錯判形勢,連底褲都輸埋。
去沙灘游水,潮退先發現泳衣不見了

爆廠最好

睇過CNBC條片(搵唔返條link)班主持一路講一路笑。大佬而家死咗成百幾人呢班友仲笑得出真係黐L線

一於告到波音連毛都要賠埋出嚟!

小,一早應鋪天蓋地講,飛機比中俄朝,委內,伊朗,ISIL黑客入侵,講大話啫,咁都冇吉士。

引用:
原帖由 Reporterdog 於 2019-3-14 08:17 PM 發表

美國政府應硬性規定國民在境內全線用波音737 MAX 8客機,以作証明
空軍1號總統專機也改用737MAX8, 以表達對這款機的信心

老美真係痴尻綫 乜尻都話中國 唔撚通唔理國家人民安全?

引用:
原帖由 o2mini 於 2019-3-14 07:53 PM 發表
老美你背後玩幾多污穢不堪的招數呀? 第一次印尼獅航空難就老屈獅航管理不善, 隻字不提MCAS系統Bug的存在, 到第二次空難,人地打死都唔俾黑盒你老美去檢查就知咩事啦!  中國出來伸張正義不容你老美掩蓋真相!!!

正一仆街你老美...整死人面不改容!!! ...
美國停飛決定也是因為黑盒交歐洲公司解密,知道紙包不住火了。

引用:
原帖由 atang 於 2019-3-14 07:28 PM 發表

連底褲都輸埋,直頭陰毛鳩毛都甩埋。
西人鐘意天體,無遮

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-14 07:13 PM 發表
中國停飛今頒發後美國傳媒先笑中國無知、轉頭連特浪普都要跟中國禁飛令。
而家無野好講,唯有賴茖貿戰同中國野心咯!
至於人命同乘客安全?美國人話關人咩事?

陸停飛波音開第1槍!美媒爆背後3大內幕

2019年03月14日 17:47 中時電子報 吳美觀/整理報導

波音737 MAX 8客機,5個月內發生2起空難事故,近日已有42個國家宣布停飛737 MAX系列客機,而中國大陸是開停 ...
兩單空難300幾條人命,咁都仲唔叫停就真係有陰謀嘞!

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2019-3-14 07:22 PM 發表
假若大陸禁飛令真係另有所圖,咁你波音同美國政府都好撚廢啫,完全錯判形勢,連底褲都輸埋。
所以老美今次點都死
如果做最早果個停飛仲可以挽回一D公眾信心
做得好好睇睇
而家
滿盤皆落索

所以中國要求技術轉移絕對正確起碼知悉你產品有乜安全隱患⋯⋯

引用:
原帖由 loveloveppc 於 2019-3-14 09:05 PM 發表

所以老美今次點都死
如果做最早果個停飛仲可以挽回一D公眾信心
做得好好睇睇
而家
滿盤皆落索
我當然唔會相信呢D陰謀論,有報導話FAA未叫停居然有唔係出事嘅國家叫停係史無前例,斷估大陸都唔會信心爆棚到認為其他國家一定會跟隨。相信叫停決定係從飛行安全出發。

引用:
原帖由 bbs16894168 於 2019-3-14 09:03 PM 發表

美國停飛決定也是因為黑盒交歐洲公司解密,知道紙包不住火了。
這是侵侵心底的一股無奈 今次法國一定絕不留情!!!

美國要了半天黑匣子被送到空客老家法國
https://www.guancha.cn/internation/2019_03_14_493573.shtml

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2019-3-14 09:15 PM 發表

我當然唔會相信呢D陰謀論,有報導話FAA未叫停居然有唔係出事嘅國家叫停係史無前例,斷估大陸都唔會信心爆棚到認為其他國家一定會跟隨。相信叫停決定係從飛行安全出發。 ...
點都好,中國呢一步真係漂亮