• 瀏覽: 2,915
  • 回覆: 30
一間學校有幾十個教師, 加埋教學助理及校工接近一百個員工, 如果校長係長期針對某一位老師, 係都要玩殘某位老師, 其實雙方係有深層次的人際矛盾, 而唔係片面責罵校長係魔鬼校長.

引用:
原帖由 bomdhead 於 2019-3-14 05:33 PM 發表
我們都是塘邊鶴
2019年03月13日 11:45
https://hkgpao.com/wp-content/uploads/2019/03/20190312-watblogtaikung-1024x536.jpg

寫這篇文章的時候,已預計一定被罵,今時今日,說一點另類意見,真的需要勇氣。想說的,是近日兩宗教育界新聞。
那天,女兒給我看一段網上帖文,說的是跑馬地聖保祿中學中六學生, ...
算把啦大肛報

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-3-14 07:20 PM 發表
我舉一個例子, 大口玲當年係商台一姐, 叱吒風雲一時無兩, 大口玲辭職時搞到成個商台散晒, 大口玲的事業由高位跌到地底, 佢都冇自殺, 之後佢去平果日報工作, 又跟肥佬泥唔妥再次劈炮, 佢依家在dog100開咪, 日日談笑風生. ...
咁佢果時有無俾人當衆拍枱大鬧兼迫寫悔過書

引用:
原帖由 captainvontrap 於 2019-3-14 07:23 PM 發表
傳媒單靠片面之詞去定校長的罪,公審完更講埋如何判刑,咁樣做都冇問題?
校長就算千夫所指,都應該有自辯機會吧。
自殺,可能有深層的原因,就算親人都未必全知,不如等調查結果出爐來指點吧。 ...
想自辯個校長係咪最少都發個聲明講句嘢呢

引用:
原帖由 荃灣澳門陌生人 於 2019-3-14 05:10 PM 發表
如何懲罰魔鬼校長? - 馮睎乾

上周三,天水圍東華三院李東海小學的林麗棠老師,疑因抵受不住校長長期辱罵,在校園內憤而自盡。事件發生後,校長羅婉儀一直沒有現身。東華三院主席王賢誌透露,上周日跟羅婉儀通過一次電話,問她會否交代事件,羅只回答「會詳細考慮」──恕我以魔鬼之心度校長之腹,這答案即表示「不會」。這次電話後,王賢誌再也聯絡不上她了。我十分佩服王主席的責任心,但對東華三院處理此事的手法 ...
自己辭職
+
寫悔過書

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-3-14 09:42 PM 發表

想自辯個校長係咪最少都發個聲明講句嘢呢
天水圍東華三院李東海小學女教師校內墮樓身亡惹關注,辦學團體成立獨立調查委員會徹查肇因。該校的女校長羅婉儀至今未有露面,東華三院主席王賢誌在社交媒體表示,曾與她通電話,對方稱會詳細考慮會否發聲明交代事件。

呢個校長今後,永遠都不能在教育界立足。。

引用:
原帖由 tommylch886 於 2019-3-14 10:00 PM 發表
冇奶油, 人地話自己傷碩士, 一定有人請

引用:
原帖由 captainvontrap 於 2019-3-14 07:23 PM 發表
傳媒單靠片面之詞去定校長的罪,公審完更講埋如何判刑,咁樣做都冇問題?
自殺,可能有深層的原因,就算親人都未必全知,不如等調查結果出爐來指點吧。 ...
如果佢認為自己冇錯,又何需潛水?

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-3-14 07:55 PM 發表
一間學校有幾十個教師, 加埋教學助理及校工接近一百個員工, 如果校長係長期針對某一位老師, 係都要玩殘某位老師, 其實雙方係有深層次的人際矛盾, 而唔係片面責罵校長係魔鬼校長. ...
如果位老師都係魔鬼教師,佢呢招七傷拳已經勝出。

引用:
原帖由 apmichael 於 2019-3-14 05:39 PM 發表
睇標題都知係毒果作者寫,又未審先判。
都唔係新聞,已檢舉

引用:
原帖由 Artsfan 於 2019-3-14 10:13 PM 發表

如果佢認為自己冇錯,又何需潛水?
咪系,佢諗住過多一年半載,等件事丟淡了才出返來,到時咪乜事都冇,依然故我|

引用:
原帖由 tommylch886 於 2019-3-14 10:00 PM 發表
咪最多打銀行工

引用:
精采!!

羅校長自己唔肯行出嚟,另一方面有把口說她無得自辯自辯

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]