• 瀏覽: 12,975
  • 回覆: 201
其實樓主引用的三件事件或者例子,都唔應該歸類為碰瓷。

引用:
原帖由 一生冇求 於 2019-3-14 06:29 PM 發表
樓主,細細聲問下你,點解你咁得閒,成日出埋呢D無聊貼?

佛教有大成與小成。
你的價值觀可能屬於小成。
大成是“普渡眾生”,博愛,是貢獻社會。
2. 我們中國人有一樓所說的劣根性,“靠大聲兇對方”。這不是周恩來總理常用的。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-14 08:59 PM 發表

佛教有大成與小成。
你的價值觀可能屬於小成。
大成是“普渡眾生”,博愛,是貢獻社會。
2. 我們中國人有一樓所說的劣根性,“靠大聲兇對方”。這不是周恩來總理常用的。 ...
只有閣下及世界少數有這劣根性。

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2019-3-14 09:19 PM 發表
只有閣下及世界少數有這劣根性。

你這個留言的貢獻:
你承認 “碰瓷” 是劣根性。
所以,終於邁開一步了。

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2019-3-14 08:48 PM 發表
其實樓主引用的三件事件或者例子,都唔應該歸類為碰瓷。

瑞典那件事-- 討論一下。

其實碰瓷,欺騙的事件,全球都有,不足為奇。有什麼特別?

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-3-14 07:21 PM 發表
唔知利用電腦發布不誠實信息,係咪已經即時觸犯“不誠實取用電腦”罪???
不過,我相信大家都很大量,都覺得佢只係唔做功課,冇與時並進,先會以為“孔琳琳俾英國政府告”,並唔係存心欺騙大家嘅! ...
現在的版規不允許轉載新聞。
你自己找一找-- 搜尋 關鍵字“孔琳琳 被起訴”

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-14 09:55 PM 發表

瑞典那件事-- 討論一下。
你以為知事實全部?憑片面之言就出帖向另一方批鬥?

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2019-3-14 07:55 PM 發表

能否提出你認為的十分一過案?即一千萬。
你成日上百毒睇唔厭架,還在扮無知。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-14 10:14 PM 發表

現在的版規不允許轉載新聞。
你自己找一找-- 搜尋 關鍵字“孔琳琳 被起訴”
你搜資料都唔識搜,咁我幫你唔到啦!

你只需要輸入“孔琳琳”三個字,即刻可以見到“撤訴”兩個字!

夾硬要塞“被起訴”三個字,你求雨得雨。電腦唔呃你,係都係你自己搵自己笨啫!

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-3-14 07:59 PM 發表

將幾十年的事件炒成一碟,當然很多啦。黃旺旺最會這招啦,比如溫州動車過去差唔多10年,但是黃旺旺仍然不斷的溫故知新。
唔識面對自己過的政權,是要愚民奴才擁護的。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-14 09:30 PM 發表

你這個留言的貢獻:
你承認 “碰瓷” 是劣根性。
所以,終於邁開一步了。
你腦筋終於開竅了,明白碰瓷只是個別事件,不是什麼文化吧。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-14 10:22 PM 發表

你成日上百毒睇唔厭架,還在扮無知。
我當然知有黃汪汪收狗糧每天上網唱衰中國。

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2019-3-14 10:23 PM 發表
你腦筋終於開竅了,明白碰瓷只是個別事件,不是什麼文化吧。

吵嘴是無補於事的。
你有膽量的話,明天問一問中聯辦,“碰瓷” 是否劣根性。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]