• 瀏覽: 13,025
  • 回覆: 201
引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-3-14 10:22 PM 發表
你搜資料都唔識搜,咁我幫你唔到啦!
你只需要輸入“孔琳琳”三個字,即刻可以見到“撤訴”兩個字!
夾硬要塞“被起訴”三個字,你求雨得雨。電腦唔呃你,係都係你自己搵自己笨啫! ...

孔琳琳曾經被起訴,然後不敢出庭應訊。
------
本帖子的重點是:我們的民族性。
由你開始:你說說你會不會碰瓷。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-14 10:42 PM 發表

孔琳琳曾經被起訴,然後不敢出庭應訊。
------
由你開始:你說說你會不會碰瓷。
不敢出庭,英國法庭唔識得出通緝令通緝孔小姐㗎?人地唔出庭,英國政府就撤訴?咁我下次去英國就打咗梅姨先,橫掂我唔出庭,英國政府就主動撤訴!

你嘅邏緝真係強!

衰咗,咪認咗佢嘍!

不如你評論下,英國政府唔敢通緝孔小姐,係咪怕咗中國央視仲好啦!

來,由你開始!

中國小孩和貓狗同種
一樣鐘意週家大小便

回覆#62:
一步一步來:

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-14 11:08 PM 發表
回覆#62:
一步一步來:
咁就一步一步來。

孔琳琳事件,係咪你嘅錯先?

我已經按你第1帖嘅內容回應,輪到你對題回應啦!

引用:
原帖由 863917 於 2019-3-14 04:47 PM 發表

有幾多??/14xxxxxxxx,會不會有其他地方人數少過內地,但百比更高?
使鬼理佢咩,直接跟版主投訴,順便指控版主都是賤種!

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-3-14 11:14 PM 發表
咁就一步一步來。
孔琳琳事件,係咪你嘅錯先?
我已經按你第1帖嘅內容回應,輪到你對題回應啦!

按第1帖嘅內容回應== 就首先要全部三個事件評論。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-14 11:22 PM 發表

按第1帖嘅內容回應== 就首先要全部三個事件評論。
都話一步一步來,你承認咗你第一帖關於孔小姐嘅舉例係嚴重錯失先!

談資內容都出錯,你仲想視而不見,當咩事都冇,你仲邊有資格要人回你帖得㗎???

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-3-14 11:25 PM 發表
都話一步一步來,你承認咗你第一帖關於孔小姐嘅舉例係嚴重錯失先!
談資內容都出錯,你仲想視而不見,當咩事都冇,你仲邊有資格要人回你帖得㗎??? ...

央視記者的錯誤,在於碰瓷,她不單不承認毆打人,反而誣陷對方。然後大吵大鬧。
丟盡中國人的面子。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-14 11:28 PM 發表

央視記者的錯誤,在於碰瓷,她不單不承認毆打人,反而誣陷對方。然後大吵大鬧。
丟盡中國人的面子。
係你錯誤發布孔小姐被起訴嘅消息,唔知你咁樣做,算唔算係“生安白造”?

基本事實要遵重!

承認自己嘅錯誤,好難咩?

亞里士多德冇教你“錯就要認”嘅道德行為咩?

英國政府都撤訴,你家下執住一面之辭,係咪要砌孔小姐生豬肉?係咪要“碰瓷”孔小姐先?

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-3-14 11:35 PM 發表
係你錯誤發布孔小姐被起訴嘅消息,唔知你咁樣做,算唔算係“生安白造”?
基本事實要遵重!
承認自己嘅錯誤,好難咩?
亞里士多德冇教你“錯就要認”嘅道德行為咩?
英國政府都撤訴,你家下執住一面之辭,係咪要砌孔小姐生豬肉?係咪要“碰瓷”孔小姐先? ...
你要是糾纏“被起訴”這個問題【樓上已經證明了她被起訴】,而不努力勸勉我們的同胞不要再做“碰瓷”的勾當,那麼你就是離題。
給你多一個機會:
請協助一樓,呼籲-- 無論是同胞,是外交部,是執政者,還是網上評論員
=======
切記:不要丟架!不要碰瓷!

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-14 03:55 PM 發表
碰瓷
--北京地區的俚語,
--意思:故意讓他人摔壞假貨,卻要求以真品價錢賠償
---引申為故意製造虛假事端,藉以敲詐勒索他人。
。。。。。。。
孔琳琳 碰瓷
2018年9月30日,在英國伯明翰市舉行的保守黨年會上,孔小姐被錄像機拍到她毆打別人【錄像看到對方完全沒有動手動腳】之後,一口咬定自己沒錯,反而說只是對方毆打她。
。。。。。
瑞典中國遊客 “碰瓷”事 ...
閣下意思係……美國有學童開槍「殺人」,
即係美國人講嘅「校園槍擊」,
所以全世界應暫時禁止美國青小年進入國境(不論是否有父母在旁),
避免「校園槍擊」禍延全球。

引用:
原帖由 pimon 於 2019-3-14 11:48 PM 發表
閣下意思係……美國有學童開槍「殺人」,
即係美國人講嘅「校園槍擊」,
所以全世界應暫時禁止美國青小年進入國境(不論是否有父母在旁),
避免「校園槍擊」禍延全球。 ...
朋友,咱們是中國人。讓吾人首先搞好自己民族的事情。可能50年之後,我們稱霸世界。到時候你再試試說美國的事情。
囘歸一樓:我相信你是愛國者,所以那位央視記者一定令你汗顏。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-14 11:53 PM 發表
朋友,咱們是中國人。讓吾人首先搞好自己民族的事情。可能50年之後,我們稱霸世界。到時候你再試試說美國的事情。
囘歸一樓:我相信你是愛國者,所以那位央視記者一定令你汗顏。 ...
既然西人例子可教化國民……為何強要分開中西?

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-3-14 11:42 PM 發表

你要是糾纏“被起訴”這個問題【樓上已經證明了她被起訴】,而不努力勸勉我們的同胞不要再做“碰瓷”的勾當,那麼你就是離題。
給你多一個機會:
請協助一樓,呼籲-- 無論是同胞,是外交部,是執政者,還是網上評論員
=======
切記:不要丟架!不要碰瓷! ...
亞里士多德教你“有錯唔好認”㗎?

咁多網友睇住你發佈錯誤消息,你咁都唔肯承認你自己嘅錯誤,你仲邊有資格响度話人係咪“碰瓷”先?仲邊有資格响度要求大家討論“碰瓷”先?

你記住:勇敢地承認自己嘅錯誤,係美德!更加需要好大嘅勇氣㗎!

亞里士多德如果知道你“死唔認錯”,會唔會覺得慚愧呢?

你做好你自己先!有錯唔認,仲想話人呢樣嗰樣,其實好虛偽嘍!

俾多次機會你,去承認你自己犯過嘅錯誤先!做好第一步,先有第二步嘛!

你都想我快啲行第二步㗎!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]