• 瀏覽: 27,754
  • 回覆: 212
  • 追帖: 1
+16
引用:
原帖由 阿乜水 於 2019-3-14 02:40 PM 發表
中國宣布停飛, 美媒即時彈出黎唱咩政治因素, 依家全部收晒聲.
中國都未派副總理出國,好似彭斯咁,周圍叫人唔好用華為咁,叫各國唔好用波音飛機。

根本美國呢種扑街國家扑街思維出既扑街人有問題,呢D國家長遠來講永遠唔會得到世界普遍支持。

引用:
原帖由 hlover96 於 2019-3-14 02:10 PM 發表
紐約時報報導,在衣索比亞航空波音737 Max 8客機10日墜機意外後,中國大陸搶在全球之先宣布此型飛機停飛,現在美國聯邦航空管理局(FAA)13日終於也宣布停飛,證明中國多年來在改善飛安上的諸多努力奏效。
紐時指出,中國曾是飛航紀錄極差的國家,但隨著國家富強,加倍努力改善飛安,此次針對737 Max 8率先宣布停飛,顯示他們願意堅守自己的飛安主張。
大陸東方航空董事長劉紹勇說,該公司有14架 ...
其實中國想找個理由退貨,唔買737改買國產C919。

唔知呆灣依家宣佈咗禁飛未呢?

引用:
原帖由 hlover96 於 2019-3-14 02:10 PM 發表
美國圍堵華為  世界不答應
中國圍堵波音,世界一呼百應
真是報應來的不要太快  哈哈哈
一個冇確實證據 明砌生豬肉
一個就大家有目共睹
老尾總係覺得世人要任佢擺佈

支持中國

引用:
原帖由 ivanshiu2003 於 2019-3-14 03:41 PM 發表

中國人留學要去美國,移民揀美國,黃豆/大米食美國,黨官出事要衝入美國大使館,連習近平女兒都要到美國留學!

世上有比中共國人更愛美國的嗎?
反美是工作,移民美國才是生活,中國夢就是離開中國!
二十年超過百萬中共黨員家屬移民美國就是中共比任何人更不想留在中國的證據!
任你 篡改歷史顛倒是非黑白 都不能改變呢個事實! ...
世上有比中共國人更愛美國的嗎? 有中華民國人, 例如: 蔣中正的老婆, 宋XX!!!

引用:
原帖由 tcmchan 於 2019-3-14 04:53 PM 發表
唔知呆灣依家宣佈咗禁飛未呢?
有人話日台航空公司冇737,唔使禁喎。LOL

引用:
原帖由 refugee 於 2019-3-14 03:10 PM 發表

全靠中國第一時間敢於停飛,其他國家先放心跟隨

大陸同胞呢次勇敢既決定挽救左無數生命
咁似講緊流浪地球!

引用:
原帖由 得閒看看 於 2019-3-14 04:46 PM 發表
如果三聚氰胺第一單出咗事即刻禁買就好喇…
唔通中國小孩真係賤過飛機乘客!?
如果美國在第一單校園槍擊案立即禁槍就好咯,唔同美國學生真係賤過飛機乘客?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 明日外圍的獅子 於 2019-3-14 03:16 PM 發表

維持強烈的責任感⋯⋯⋯成日延後幾粒鐘起飛⋯⋯⋯
未聽過遲D好過無到咩。點都好過為左面子同利益,明知飛機唔安全都要自巳既國民賭命啦

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 明日外圍的獅子 於 2019-3-14 03:24 PM 發表

應該無正確數字⋯⋯⋯愛國人士唔夠膽玩踢爆⋯⋯⋯
咁作為唔愛國人士的你,應該站出來踼爆啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]