• 瀏覽: 27,753
  • 回覆: 212
  • 追帖: 1
+16
引用:
原帖由 明日外圍的獅子 於 2019-3-14 03:16 PM 發表

維持強烈的責任感⋯⋯⋯成日延後幾粒鐘起飛⋯⋯⋯
咁搵架明知有問題飛機,送你上路好唔好,咁樣更有責任感嗎?

引用:
原帖由 sutop 於 2019-3-14 06:08 PM 發表
我從未聽過, 中國曾是飛安最差的地區。
真是啼笑皆非, 掩耳盜鈴。
有知識的朋友們, 都知, 美國全部航空
安全水平差極, 空難常生。反而, 中國的航空公司是業界飛安的佼佼者。 ...
佢講緊果陣用緊螺旋機掛。

面係人地俾,
架係自己丟。
今次套用老尾身上非常適合。

Good Job

引用:
原帖由 阿乜水 於 2019-3-14 02:40 PM 發表
中國宣布停飛, 美媒即時彈出黎唱咩政治因素, 依家全部收晒聲.
呢度有幾隻汪汪,前兩日仲走晒出嚟話 中國停飛 冇人跟,即係代表中國講嘅嘢冇人理,而家收曬皮。

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-3-14 06:33 PM 發表

呢度有幾隻汪汪,前兩日仲走晒出嚟話 中國停飛 冇人跟,即係代表中國講嘅嘢冇人理,而家收曬皮。
吠得咁大聲,係人都知啦

引用:
原帖由 hlover96 於 2019-3-14 02:23 PM 發表
中國第一家宣佈停飛, 被一些反中漢奸 民運攻擊
結果全世界都跟進後,連美國都停了...他們開始閉口不談 737 max
不過這些反中漢奸 皿運 不會有一絲愧色就是了 ...
反中漢奸就系美帝一條狗

算不算美國被中國打臉了?

引用:
原帖由 diungmo 於 2019-3-14 06:11 PM 發表

嗰個磚家點解釋唔停Max9呢?
一定是Max9非常可靠了
加麻大早兩日發聲明,話呢款飛機非常安全

引用:
原帖由 拉屎圍家私 於 2019-3-14 06:19 PM 發表

遲下會用國產引擎!

http://news.dwnews.com/china/big5/news/2018-05-20/60059159.html

中國第一架自製飛機係運-10,發動機都係自家製造

引用:
原帖由 diungmo 於 14/3/2019 18:06 發表

儍的嗎,C919個引擎唔係波音架
C919 暫時用CFM 引擎,將來用國產引擎!

波音無出引擎,一般用CFM,RR, P&W 或GE 引擎

唔用美國飛機我就話你叻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]