• 瀏覽: 20,877
  • 回覆: 153
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 lrr174 於 2019-3-14 02:55 PM 發表
可能不是 波音既錯,  可能是飛機錯誤地被 外來訊號直接控制了!!
.....
9 l l 之後, 尾國為了安全 好大可能 加入呢個 接管操控 秘密裝置, 一有事就自我玩完 以免飛機撞大廈重演

如果呢個 system short 左 錯誤以為 飛機有被騎打劫之類, 啟動了自我玩完模式  .... 咁就....

that's why 尾國之前強調是安全, 實際上是不能說的me me ...
我認為大致上如此,遙控系統出問題,干預機師手動操作;或者錯誤以為飛機已被騎劫而自毀

否則無可能機師操縱唔到飛機

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-3-14 04:08 PM 發表

咁架737 max 2019先設計???
死亡設計, 咁之前點過到骨???
唔通又美國大學case 咁.........比錢攪掂???
你仲未明我意思

引用:
原帖由 謙仔1314 於 2019-3-14 03:53 PM 發表

香討真係人才輩出 飛機專家都有
打飛機專家就更多…………

引用:
原帖由 wsp 於 2019-3-14 02:47 PM 發表
奇怪嘅思路
既然是起落架問題
點解唔改變起落架嘅設計?
起落架收喺機肚,而機肚空間係受限於機體設計,改起落架意味要重新設計機體,我估可能係咁。

引用:
原帖由 masasa 於 2019-3-14 01:58 PM 發表
等我解開迷思,停飛邊d人得益,估到你就會明個佈局。全機人咁樣無左,的確係好邪惡。
我估唔到喔,不如你直講咪解開哂所有迷思囉!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-3-14 01:51 PM 發表
波音大鑊鳥
賠死佢

引用:
原帖由 wsp 於 2019-3-14 02:47 PM 發表

奇怪嘅思路
既然是起落架問題
點解唔改變起落架嘅設計?
零配件互用慳很多開發費用。

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2019-3-14 02:48 PM 發表

你係邊度搭
回到未來

引用:
原帖由 勇敢膠袋 於 2019-3-14 01:38 PM 發表

波音737 MAX 8客機在5個月內奪去346條人命後,美國總統特朗普終於決定緊急下令停飛波音737 MAX 8及737 MAX 9型號兩款客機,加拿大亦隨即跟隨發禁令。特朗普周三 ...
大6樓就係硬膠愚昧之極……

引用:
原帖由 lrr174 於 2019-3-14 02:55 PM 發表
可能不是 波音既錯,  可能是飛機錯誤地被 外來訊號直接控制了!!
.....
9 l l 之後, 尾國為了安全 好大可能 加入呢個 接管操控 秘密裝置, 一有事就自我玩完 以免飛機撞大廈重演

如果呢個 system short 左 錯誤以為 飛機有被騎打劫之類, 啟動了自我玩完模式  .... 咁就....

that's why 尾國之前強調是安全, 實際上是不能說的me me ...
好陰謀論

引用:
原帖由 yeungph 於 2019-3-14 03:03 PM 發表
點解咁易囉到適航證?
是由舊737改大引擎,所以可以

如真的如此,是應該全面交代,及向受害人賠償,並全面收回全部產品及向各買家賠償。

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-3-14 02:10 PM 發表
大刀闊斧停8,9
花園道派狗餅了

引用:
原帖由 kcsam 於 2019-3-14 10:09 PM 發表

花園道派狗餅了
花園道中銀?

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-3-14 03:30 PM 發表
明知有問題早又唔停,埃塞應向美國追討一萬億賠償
甘多人怎止一萬億

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]