• 瀏覽: 20,875
  • 回覆: 153
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 marcominnie 於 2019-3-14 03:34 PM 發表

你夠膽唔買咩
傻侵叫停, 專家先話死亡設計 diu lei

呢度有位天才話架737係好多年前既野黎架wor……..
今日先up死亡設計??? 真係wtf la  

引用:
原帖由 lrr174 於 2019-3-14 02:55 PM 發表
可能不是 波音既錯,  可能是飛機錯誤地被 外來訊號直接控制了!!
.....
9 l l 之後, 尾國為了安全 好大可能 加入呢個 接管操控 秘密裝置, 一有事就自我玩完 以免飛機撞大廈重演

如果呢個 system short 左 錯誤以為 飛機有被騎打劫之類, 啟動了自我玩完模式  .... 咁就....

that's why 尾國之前強調是安全, 實際上是不能說的me me ...
唔係錯誤
跟本就係測試暗殺行動
可能最終會囉黎對付金仔

引用:
原帖由 公主公主 於 2019-3-14 03:30 PM 發表

MCAS系統應該10000ft樓下唔好啟動, 10000ft樓下都玩強制10秒府衝未免有點兒那個
兩邊攻角數據不會互測而當只有其中一個有事, MCAS也只去信出事那個
認同引擎過大或許是其中一種因素, 但絕非主要原因; 如非有其他引爆點, 引擎過大或許唔係一個問題
如果係既應該修例除了管引擎離地高度, 再制定埋不能高於機翼面 ...
控制系統有所謂穩定平衡和不穩定平衡,
當初737設計(或大部份民航機設計)都係引擎在翼面之下,
操控就算有唔同因素,如失速,風切,個別副翼有問題,簡單操控就回復平衡狀態...
737-MAX似乎想利用軟件去控制當有問題時要回復平衡,但傳感器或控制中有未知因素下,反而自動操控或機師回應正常修正動作時反令飛機問題惡化,
至於在10000呎下停用MCAS,可能會出現更多驚險場面,實際要睇調查報告和最好INTERVIEW所有渣過737-MAX既機師,
睇下在那情況下會出現類似問題..和番查相關航空紀錄...

引用:
原帖由 wsk67 於 2019-3-14 03:10 PM 發表

你鳩噏啦,事實係我谷精太耐,射嗰時佢啱啱飛過,唔覺意射咗佢落嚟,唔撚同你講啦,我去著草喇!
前面俾左貼士你估,你唔信隨便你

波音唔肯叫停唔係因為確信隻機冇問題,應該係意識到的確有問題,想爭取時間將軟件升級去掩飾。

引用:
原帖由 holo3 於 2019-3-14 03:27 PM 發表

不嬲到係政治先再發聲,見你衰咗仲唔踩多兩腳,波音死中國同歐洲係最大得益者
中國點得益?C929熱賣?

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2019-3-14 03:41 PM 發表

唔係錯誤
跟本就係測試暗殺行動
可能最終會囉黎對付金仔
明白,中國軍機想對付習總

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-3-14 03:19 PM 發表
當佢係 烏龜囉???

又岩........美國未x查就話大陸叫停737有正字目的......
dllm 事實證明美國錯左la, 重唔x道歉??? 真係衰x過烏龜

咁都贊, 贊果d人賤x過西 ...
美國一架F-35B隱形戰機上月底在美國南卡羅來納州墜毀,當局指墜毀原因出於燃料管,國防部全線所有同型號戰機暫時停飛。

之前連戰機都要停飛
白痴都讚
最搞笑f35一宣佈停飛f22又出事
傻西又讚

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-3-14 03:37 PM 發表

傻侵叫停, 專家先話死亡設計 diu lei

呢度有位天才話架737係好多年前既野黎架wor……..
今日先up死亡設計??? 真係wtf la  
根本出事先爆

引用:
原帖由 hlover96 於 2019-3-14 02:17 PM 發表
機翼是影響飛機氣動 最重要的部件 
機翼的設計 最能體現飛機的設計水平
改變機翼位置 或高低
會造成重心 變動
波音這麼大公司 不會不懂這個道理,可是為了省錢
居然就如此草率的升級舊機型 造成 機頭下衝失速 ...
香討真係人才輩出 飛機專家都有

引用:
原帖由 marcominnie 於 2019-3-14 03:52 PM 發表

根本出事先爆
呢招有名堂 : 馬後炮
睇下主人講咩先…………做狗基本工黎姐

引用:
原帖由 toledo 於 2019-3-14 01:49 PM 發表
24小時前
美國仍然堅持安全
不管你信不信我反正信了
24小時後
終於跪低

最醜陋就係加拿大
成隻應聲蟲狗奴隸
跟住美國主子做決定
同意,加拿大真是狗奴才,死跟美國鬼

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]