• 瀏覽: 20,897
  • 回覆: 153
  • 追帖: 1
+11
兩部引擎加大咗!再向前移!
重量重心向前!推力中心點向前移!

部機無辦法唔失控!一失控自動救機系統再推低機頭!
所有重量,推力,重心去晒機頭,咪即時向下值插囉!

我都是飛機工程師(模型飛機)
車點改都得,飛機一改就是整體所有設計重新來過

賠錢,有排玩法律?

波音玩得起,千幾億美元一年收入

引用:
原帖由 toledo 於 2019-3-14 01:49 PM 發表
24小時前
美國仍然堅持安全
不管你信不信我反正信了
24小時後
終於跪低

最醜陋就係加拿大
成隻應聲蟲狗奴隸
跟住美國主子做決定
加拿大即頭契弟之中契弟
卜街貼晒地
極度睇唔起加拿大
移民過去做乜9
做契弟

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-3-14 02:33 PM 發表

有用同款引擎,基本上以提高起落架去令引擎離地高些..
原本737-700引擎細,安裝位置較低..
919用同款引擎,但以升高起落架令引擎位置出氣口在機翼之下..

但737-max卻將引擎最頂端高過機翼,和原先機體設計有違背,
夾硬用軟件在飛控上做功夫..
形成當有仰角讀數有誤時,令自動修正作出錯誤反應... ...
This is exactly what happened! Spot on👍

老美自打嘴巴

引用:
原帖由 toledo 於 2019-3-14 01:49 PM 發表
24小時前
美國仍然堅持安全
不管你信不信我反正信了
24小時後
終於跪低

最醜陋就係加拿大
成隻應聲蟲狗奴隸
跟住美國主子做決定
加拿狗

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-3-14 05:53 PM 發表
咁多隻, 灑果幾粒???  
咦, 張相見到你條柒碌喎, 仲分到餅添, 唔係點會咁忠誠係咁回覆丫, 記得快撚d 搞眾籌去託返高波音個股價, 唔係下次餅碎都冇得你食呀, 狗撚

引用:
原帖由 zxcvv 於 2019-3-14 06:33 PM 發表
真心問,乜野叫做“升力層過早分離“?
呢度d 磚家只局限於谷歌有記載嘅野, 你係唔可以問得咁專業

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]