• 瀏覽: 17,794
  • 回覆: 206
+4
黃官又做埋被告律師,替班暴徒制造脫罪歪理,發動,參與領導尼埸暴動係人都知係事實,整埸暴動係有預謀發起武力暴亂,盾牌,武器全部已預先準備好,還可脫罪?

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-3-14 01:56 PM 發表
官說得有道理, 食環署都大批出現搞D小販, 難道他們又要負責?
無牌擺買食環署執法叫做搞,咁講差佬拉黑社會都唔啱,你個腦係咪有問題呀?

講到出口,9姑娘

引用:
原帖由 abc19972014 於 2019-3-14 02:02 PM 發表
官係咪講話尼條罪,策劃係最重要?
其實個官引導係講

唔好理會執法機構有沒有問題

而是按證據來判斷是否有罪

撤換法棺!

此法棺滿口黃絲水

人哋都講到咁白, 好心主控就撤消指控, 費事次次都係政府輸官司咁奇巴啦

引用:
原帖由 r102030r 於 2019-3-14 03:46 PM 發表
黃官又做埋被告律師,替班暴徒制造脫罪歪理,發動,參與領導尼埸暴動係人都知係事實,整埸暴動係有預謀發起武力暴亂,盾牌,武器全部已預先準備好,還可脫罪? ...
個官講的意思係唔好因爲被告出現在現場就判斷有罪,而係需要看證據,如果證據符合定罪條件就要判有罪,不符合就要判無罪

這是循例一定要做的,因為證據才是決定有沒有罪的

如果法官唔講要按證據處理,被告上訴的話,肯定脫罪

其實所有壞事都是佢孖生細佬做架, 狗宮快些吊律政師拉錯人啦
引用:
原帖由 佢係乜水 於 2019-3-14 02:05 PM 發表
又為無罪釋放舖路

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-3-14 03:50 PM 發表

無牌擺買食環署執法叫做搞,咁講差佬拉黑社會都唔啱,你個腦係咪有問題呀?
過年年宵係幾千年傳統,英政府都不會搞, 有些野叫習俗, 土地本無主, 無牌也是政府不發不關人事,此禍乃政府搞出, 法官應質問政府有何政治動機才對

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-3-14 04:08 PM 發表

過年年宵係幾千年傳統,英政府都不會搞, 有些野叫習俗, 土地本無主, 無牌也是政府不發不關人事,此禍乃政府搞出, 法官應質問政府有何政治動機才對
年宵都要投攤位同攞牌,又要係指定地方㗎。

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-3-14 04:08 PM 發表

無牌擺買已經係犯法,食環署執法有乜嘢唔啱先?你唔好歪理當真理啦!

唔係單憑出現, 係有晒相影到佢暴動

以後非禮罪咪好易咁打

引用:
原帖由 傻仔三十 於 2019-3-14 04:22 PM 發表
以後非禮罪咪好易咁打
只是報紙節錄庭審內容時出現古怪意思

非禮是不會因被告出現在現場而定罪,定罪原因是被告有做到非禮這個行為

湖北奇只係一個樞榖,扯線木偶,乜都係四眼仔操控,應該去英國拉四眼仔返嚟鋤

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]