• 瀏覽: 3,489
  • 回覆: 87
+2
香港人信經:
spacing
如此,父全能,子全能,聖靈亦全能。
如是,父是神,子是神,聖靈亦是神。
然而,非三神,乃一神。
係呀、大6十幾億人架,快d走啦

引用:
原帖由 allwork 於 2019-3-14 12:32 PM 發表
Comment:
大陸人多,整十個明日大愚都無用,源頭無剷走!
【本報訊】立法會發展事務委員會本月廿六日開會討論中部水域人工島相關研究、大嶼山保育基金及可持續大嶼辦事處的工作進度。發展局擬於下星期向議員提交文件,交代首階段填海一千公頃的初步估算成本。政府消息曾指有關成本料約五千億元。守護大嶼聯盟召集人謝世傑說,當日立法會發展事務委員會開會前,他們會有請願行動,向議員遞信表達意見。他們又會去信立 ...
大陸人上世紀300萬人偷渡來,再生下400萬二代,又生下一百多萬三代,你話多唔多人

填海造地,填好嘅地以後買地,政府收回都唔止5千億啦。
一d生意頭腦都無!

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-3-14 12:52 PM 發表
一d生意頭腦都無!
多左好多臨海地皮。實回到本既。

香港百年來都是填海做地,加上幾代內地移民成就今天,你老母老豆祖父母大部份都係新移民現時講填海無能用益班新移民,真正係吊上幾代親戚

怪不得地震囉! 原來要爆石填海

英國人在香港填咗百幾年海, 當年冇人敢放一個屁, 依家香港有一半人住在填海地上, 呢班柒碌反上腦.

駛咩咁多錢填海?
除非將現金直接倒落海填滿佢

引用:
原帖由 allwork 於 2019-3-14 12:32 PM 發表
Comment:
大陸人多,整十個明日大愚都無用,源頭無剷走!
【本報訊】立法會發展事務委員會本月廿六日開會討論中部水域人工島相關研究、大嶼山保育基金及可持續大嶼辦事處的工作進度。發展局擬於下星期向議員提交文件,交代首階段填海一千公頃的初步估算成本。政府消息曾指有關成本料約五千億元。守護大嶼聯盟召集人謝世傑說,當日立法會發展事務委員會開會前,他們會有請願行動,向議員遞信表達意見。他們又會去信立 ...
政府又做生意,到時賣成萬億賺錢,點對得住市區的業主。太過份

以高鐵為例, 初期估算為三百多億. 埋單為八百四十四億元. 增長一偣有多. 填海初期估計五千億......按比例埋單應該超過一萬億......

剛剛新聞說全香港300萬打工仔,只有1/3有交稅, 收上來稅金只有600億而已. 5千億還要問他們意見?

5千億不拿來填海, 就只能買國債. 人家給了你一張寫著5千億的廢紙(成本不到兩毛錢),但拿了你5千億港元, 然後在香港買地再轉手高價賣給你或租給你. 過幾年再告訴你沒錢還, 要你多些債券然後才能還錢, 否則債券變廢紙. 這水魚你做不?

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-3-14 12:52 PM 發表
一d生意頭腦都無!
好多人無腦係甘上下

引用:
原帖由 aldonza 於 2019-3-14 01:23 PM 發表
以高鐵為例, 初期估算為三百多億. 埋單為八百四十四億元. 增長一偣有多. 填海初期估計五千億......按比例埋單應該超過一萬億......
唔緊要,地價水漲船高姐,我地業主歡迎架。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]