• 瀏覽: 7,332
  • 回覆: 119
+3
引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-3-16 12:34 PM 發表

你知唔知我話緊你的乜呀? 相信香討的師兄都知我講緊乜?
12# 我話你 美國都未知乜事你就衝出來7, 仲扮晒磚家.
->睇書唔聽書,軟件問題?明顯係感應器問題啦
呢句係咪你講呀? 老人痴呆? 玩失憶? (2#)
現在你又係話人美國都未知乜事你就衝出來7.(54#)

係呢件事上我無俾過任意見, 最多引用香討某人標準  "美國垃圾豆腐渣飛機".
所以我認同 美國垃圾豆腐渣飛機架.  ...
其實知唔知你自己講乜架,你列出我講嘅嘢係正確發表,咩唔知我講乜又話我老人痴呆,你連閱讀理解能力都未掂,我唔理你有冇表態,但你d撐中人士唔該俾d質素出嚟啦(大陸叫素質)

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-3-16 12:34 PM 發表

你知唔知我話緊你的乜呀? 相信香討的師兄都知我講緊乜?
12# 我話你 美國都未知乜事你就衝出來7, 仲扮晒磚家.
->睇書唔聽書,軟件問題?明顯係感應器問題啦
呢句係咪你講呀? 老人痴呆? 玩失憶? (2#)
現在你又係話人美國都未知乜事你就衝出來7.(54#)

係呢件事上我無俾過任意見, 最多引用香討某人標準  "美國垃圾豆腐渣飛機".
所以我認同 美國垃圾豆腐渣飛機架.  ...
你認同美國佬係垃圾飛機但你亞爺又要用喎,習總果部係咩飛機呀?你係咪政治不正確呀,盲撐都要有道理呀。唔怪得鄉土網評員咁差咯。
哈哈哈哈==>美國佬係垃圾豆腐渣飛機,係foxchanhk講嘅,笑到我反肚,記錄住呢句笑足你一世

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-16 02:39 PM 發表

你認同美國佬係垃圾飛機但你亞爺又要用喎,習總果部係咩飛機呀?你係咪政治不正確呀,盲撐都要有道理呀。唔怪得鄉土網評員咁差咯。
哈哈哈哈==>美國佬係垃圾豆腐渣飛機,係foxchanhk講嘅,笑到我反肚,記錄住呢句笑足你一世 ...
你又錯了。我都覺中國做乜鬼買的垃圾豆腐渣飛機。你又覺得我撐中共? 唔鐘意美國就代表我撐中國?

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-16 02:39 PM 發表

哈哈哈哈==>美國佬係垃圾豆腐渣飛機,係foxchanhk講嘅,笑到我反肚,記錄住呢句笑足你一世 ...
習總都白痴既用乜鬼垃圾豆腐渣飛機,老人家衰就要認。咪又係到搬龍門。

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-3-16 02:47 PM 發表

你又錯了。我都覺中國做乜鬼買的垃圾豆腐渣飛機。你又覺得我撐中共? 唔鐘意美國就代表我撐中國?
好,好,講得非常好

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-3-16 02:49 PM 發表

習總都白痴既用乜鬼垃圾豆腐渣飛機,老人家衰就要認。咪又係到搬龍門。
你應該將習總呢個老人家白痴用美國佬飛機係大陸網發表,你即時入咗黑名單兼刪文

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-16 03:01 PM 發表

你應該將習總呢個老人家白痴用美國佬飛機係大陸網發表,你即時入咗黑名單兼刪文
一向我自求我道,你係邊位呀?我洗乜聽你教我點做?

咪又搬龍門! 你咪今日既我打倒昨日既我!
美國未知乜事,你咪又衝出來柒。
衰就要認。

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-3-16 03:06 PM 發表

一向我自求我道,你係邊位呀?我洗乜聽你教我點做?

咪又搬龍門! 你咪今日既我打倒昨日既我!
美國未知乜事,你咪又衝出來柒。
衰就要認。
你又係邊位呀,你講d廢話自打咀巴,又講唔出我咩今天的我打倒昨日得我,成日得個講字,point又冇

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-16 06:09 PM 發表

你又係邊位呀,你講d廢話自打咀巴,又講唔出我咩今天的我打倒昨日得我,成日得個講字,point又冇
講左啦!你睇唔明咩?

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-3-16 06:13 PM 發表

講左啦!你睇唔明咩?
講咗?在哪呀?你係邊位呀?

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-16 06:15 PM 發表

講咗?在哪呀?你係邊位呀?
#60!!! 明白未? 終於明白點解你同呢度的師兄不停抝,原來人地寫緊乜都理解唔到。

有乜好拗
波音掉落第二隻飛機時
連黑盒都未搵到就跳出黎話更新軟件可解決問題, 即是波音默認咗以下幾點
1.是軟體問題不是傳感器問題
2.波音在第二次空難前已知道問題,亦開始修正,但無公佈出來

引用:
原帖由 simpson777 於 2019-3-16 09:21 PM 發表
有乜好拗
波音掉落第二隻飛機時
連黑盒都未搵到就跳出黎話更新軟件可解決問題, 即是波音默認咗以下幾點
1.是軟體問題不是傳感器問題
2.波音在第二次空難前已知道問題,亦開始修正,但無公佈出來 ...
傳感器好多時都會有問題,短路、誤鳴、或者數值有偏差。

例如,引擎警報:機師會檢查油溫同管道壓力....等等,標準排查程序後,先決定係引擎慢車、關閉引擎定係關閉警報(誤報)
以今次情況....emu.... 737MAX機組,連拎manual 排查都做唔到,就出現人機搏鬥。

除非套AI好勁,可以自己去比對所有傳感器的狀態,否則交咁大權比電腦,真係好唔理智~

引用:
原帖由 simpson777 於 2019-3-16 09:21 PM 發表
即是波音默認咗以下幾點
叫鬼拍後尾枕...
其實各國先後都禁飛,甚至唔比入領空。相信係空管當局走去問本區註冊飛737max的機師,部機有無異常... 當然結果係有問題,否則唔會去到咁盡連領空都鎖埋唔比入~

引用:
原帖由 一久壤 於 2019-3-16 10:00 PM 發表

傳感器好多時都會有問題,短路、誤鳴、或者數值有偏差。

例如,引擎警報:機師會檢查油溫同管道壓力....等等,標準排查程序後,先決定係引擎慢車、關閉引擎定係關閉警報(誤報)
以今次情況....emu.... 737MAX機組,連拎manual 排查都做唔到,就出現人機搏鬥。

除非套AI好勁,可以自己去比對所有傳感器的狀態,否則交咁大權比電腦,真係好唔理智~ ...
傳感器是軟件來嗎
波音都話update軟年可解決問題
閣下這些可能性
波音已否定了
呵呵

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]