• 瀏覽: 7,352
  • 回覆: 119
+3
引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-3-14 05:16 PM 發表

原來呢到係中文版唔係軍版. 收到. 我閃!
>唔便睇都知無你唔掂啦
咩叫 "唔便睇??"
是否無大便時才睇?
咩叫 "無你唔掂啦"
閣下的中文水平都不合格. ...
寫錯字同用錯字係兩回事,你要攪清楚

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-14 05:21 PM 發表

寫錯字同用錯字係兩回事,你要攪清楚
明白, 總之各(閣)下永遠無錯啦!

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-3-14 05:16 PM 發表

原來呢到係中文版唔係軍版. 收到. 我閃!
>唔便睇都知無你唔掂啦
咩叫 "唔便睇??"
是否無大便時才睇?
咩叫 "無你唔掂啦"
"各"下的中文水平都不合格. <- 你可能不明白我用 "各" 而不是閣, 哈哈!! ...
中國人只會寫"除便",鄙視中國人的人是否會寫"唔便",不得而知。
"無你唔掂"=誰能代替你地位?即大讚師兄重要。至於為何要讚,也不得而知。

引用:
原帖由 tam_n 於 2019-3-14 12:33 PM 發表

作天的消息(https://www.wired.com/story/boeing-737-max-8-ethiopia-crash-faa-software-fix-lion-air/):波音公司計劃更新軟件,改正波音737MAX 的問題。

老人家或假扮老人家的人可能以為自己比波音公司更了解波音737MAX。 ...
波音計劃在4月更新波音737MAX的軟件,據說可以使機師在緊急情況發生時更能控制飛機。
來源:
https://sputniknews.com/us/20190 ... overnment-shutdown/

引用:
原帖由 tam_n 於 2019-3-14 05:35 PM 發表
中國人只會寫"除便",鄙視中國人的人是否會寫"唔便",不得而知。
"無你唔掂"=誰能代替你地位?即大讚師兄重要。至於為何要讚,也不得而知。 ...
多謝師兄指導. 原來如些, 在下中文差, 無法子.

引用:
原帖由 tam_n 於 2019-3-14 05:39 PM 發表
波音計劃在4月更新波音737MAX的軟件,據說可以使機師在緊急情況發生時更能控制飛機。
來源:
https://sputniknews.com/us/201903141073213494-cnn-boeing-crash-government-shutdown/ ...
師兄你又不正確了, 某人說不關軟件事就一定不關軟件事. 波音識條鐵咩!!

中國無人機只是因為美國不願出口,才霸佔第三世界市場
引擎技術有突破前,說中國無人機領先,都是笑話

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-3-14 05:42 PM 發表

師兄你又不正確了, 某人說不關軟件事就一定不關軟件事. 波音識條鐵咩!!
波音識條鐵?還有誰敢搭波音飛機?

引用:
原帖由 tam_n 於 2019-3-14 06:27 PM 發表
波音識條鐵?還有誰敢搭波音飛機?
根據某些香討磚(不要說我用錯字 專)家說法, 波音的垃圾豆腐渣飛機。

引用:
原帖由 simpson777 於 2019-3-14 10:47 AM 發表
據目前資料看, Max民航機的失事與自動航行的軟件有關
美軍在無人機發展不及中國,看來障礙是軟件設計能力,不是硬件設計能力的問題。
未來戰事會越來越多使用無人武器, 美國要過度去未來戰爭模式,還有一段很長的路 ...
這個想法是不正確和危險的,軍用和商用是兩碼子的事,有巴打開post提左,今次航機的篇程是外判了比左三哥,軍用不會是這般亂來,而且老尾的確有研發和試驗自主無人機.

引用:
原帖由 KZRTO 於 2019-3-14 06:48 PM 發表

這個想法是不正確和危險的,軍用和商用是兩碼子的事,有巴打開post提左,今次航機的篇程是外判了比左三哥,軍用不會是這般亂來,而且老尾的確有研發和試驗自主無人機. ...
好像是在想當然的。
斯洛登能拿到咁多內部資料,佢話喺情報分析也走去外判而很得黎,美國政府的思維不是常人能理解的。

引用:
原帖由 kenobi 於 2019-3-14 05:47 PM 發表
做不出強國性價比 市場上根本不能根中國拼

呢到班傻仔 真係幾天真 波音將成件事入曬軟件數真係任佢屈
咁做一來用印度呀3來孭鑊 二來轉移了硬件出現問題的嚴重性

引用:
原帖由 tam_n 於 2019-3-14 12:33 PM 發表

作天的消息(https://www.wired.com/story/boeing-737-max-8-ethiopia-crash-faa-software-fix-lion-air/):波音公司計劃更新軟件,改正波音737MAX 的問題。

老人家或假扮老人家的人可能以為自己比波音公司更了解波音737MAX。 ...
未分析原因,就宣佈要軟件,大家想想是什麼事。

引用:
原帖由 kenobi 於 2019-3-14 05:47 PM 發表
係哥仔,呢到軍版係咁喎,咩看波音 737 Max 睇無人機發展呢個標題我已經笑出來,玩無限上線係佢地專長呀。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]