• 瀏覽: 8,672
  • 回覆: 134
引用:
原帖由 神經箭 於 2019-3-21 01:03 PM 發表

你覺得中央政府太有能力了。

我覺得佢地過份依香港班人。
成大事者不拘小節, 讓小小的香港作全國的反面教材, 很划算。

話説浪某話拉黑係因為離題和語言粗鄙,
所以我在"真假愛國 Vs 第四權"中認真有善地一一解答佢嘅問題。
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28105177&page=10&authorid=5788985

結果,我被拉黑了。
結論:浪某認為論點上擊敗浪某嘅人等同離題和語言粗鄙。

所謂第四權都係on9
有第四權就要有第五權監督
有第五權就要有第六權監督
永無止境

引用:
原帖由 starr 於 2019-3-21 15:18 發表
所謂第四權都係on9
有第四權就要有第五權監督
有第五權就要有第六權監督
永無止境
其實第4權第5權唔係咩問題,但有你講冇我講,咁叫第4權?
唔好玩啦!咁叫操控媒體,propaganda。

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-3-21 13:03 發表

你覺得中央政府太有能力了。

我覺得佢地過份依香港班人。
咁係香港太廢,未去到中央要出手
中央要出手,幾架軍車,幾車解放軍就已經成事

引用:
原帖由 貓男 於 2019-3-21 02:52 PM 發表
話説浪某話拉黑係因為離題和語言粗鄙,
所以我在"真假愛國 Vs 第四權"中認真有善地一一解答佢嘅問題。
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28105177&page=10&authorid=5788985

結果,我被拉黑了。
結論:浪某認為論點上擊敗浪某嘅人等同離題和語言粗鄙。
...
呵呵....
一言堂浪XX條又翻船。

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-3-14 11:53 AM 發表
以前嘅新聞,報導嘅只係純事實。而家嘅新聞,係有目的咁將你引導到某一個立場。

以前細個,大眾對報紙嘅睇法係"報紙都有寫啦,仲有假㗎咩"。時至今日,呢個睇法已經變成"報紙寫嘅嘢都好信嘅?" 有如此轉變 , 只可以話係D冇專業操守嘅報紙自毀長城, 摧毀整個行業嘅信譽囉。 ...
以前叫無冕皇帝,而家,叫妓者

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-3-14 11:54 AM 發表

所以曾蔭權識得派餅仔
請劉細良 練乙錚
做中央政策組全職顧問
俗語說
雞脾打人牙較軟
大家 happy
咩嘢傳媒良心,咩錚錚風骨,都係嗟來之食,五斗折腰

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-3-14 12:11 PM 發表

仲有一個煲呔針
十點前特首
鄭大狗

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-3-15 12:01 AM 發表
有位熱心網友話叫人俾一星期時間去睇吓x果,可能會對x果會有改觀咁話喎。
嘩!咁仆街嘅嘢都講得出仲係唔係人嚟㗎!
好嘢會無人支持?
仲話係乜九北京濕九碩士。
講嘢都唔經大腦。
報紙嘅銷量已經反映咗呢份報紙嘅公信力啦!
無美國條水?早就摺埋。 ...
香港人唔係盲嘅,毒果入面有個CXA西門兄,契弟都係俾佢摙住春袋

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-3-15 02:55 AM 發表

其實對於我們那些普通人來說看報紙只要關於中國或美國的事項就不好睇蘋果或大公文匯,關於國泰和消防局的新聞就不好看東方,看經濟就看信報、波經就看蘋果馬經就看東方,這些都是我們絕大部分的人都會知道的事項😎😎😎😎😎 ...
當年唔係毒果粉報嘅詳盡報導,東莞都冇咁興旺,上去嘅都係毒果粉報嘅盅柒毒者呀!

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-3-15 11:34 AM 發表

毒果財團保不住它的上市公司股價, 果粉小股東是最大受害人。
為虎作倀,抵撚屎啦!

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-3-21 15:49 發表

呵呵....
一言堂浪XX條又翻船。
黃易筆下有個浪翻雲,
香討就出咗個浪翻船...

引用:
原帖由 貓男 於 2019-3-21 05:07 PM 發表

黃易筆下有個浪翻雲,
香討就出咗個浪翻船...
黃界出左好多個羅友痕
反到政府做乜都要超支

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]