• 瀏覽: 8,679
  • 回覆: 134
引用:
原帖由 劉婕 於 2019-3-14 02:15 PM 發表

個白條以為將歪理說一百遍就會變成真理
只有呃到佢自己和果粉, 佢自訛幾高質都冇用, 講不過對手就拉黑對方, 有料極有限。
其實都幾好玩,個白條咁多笑料,又話自己係邊個邊個,但又比人柄到七彩只有去拉黑人去逃避,好唔容易走出佢自己嘅post入黎呢度發表謬論,點知又踩蕉皮,但呢度拉黑人無用,只有逃走唔敢回應.

有位熱心網友話叫人俾一星期時間去睇吓x果,可能會對x果會有改觀咁話喎。
嘩!咁仆街嘅嘢都講得出仲係唔係人嚟㗎!
好嘢會無人支持?
仲話係乜九北京濕九碩士。
講嘢都唔經大腦。
報紙嘅銷量已經反映咗呢份報紙嘅公信力啦!
無美國條水?早就摺埋。

引用:
原帖由 生銹的電鋸 於 2019-3-14 06:22 PM 發表
借個位留言
小弟回應
浪裏白條磁瓷一題
該人無言以對
已將我拉黑
無緊要喎!
佢啲帖唔夠腳會解鎖喎!
到時咪再插多佢一鑊囉!

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-3-14 10:06 AM 發表
肥佬黎濫用第四權黑政府, 又濫用謊言維護惡霸金主, 好多人都知道。

梁振英在任特首時, 被牠黑得連樣子都變成狼, 看得無知者不得不去恨他。高官除了偏黃的能倖免於難, 所有其他都被牠黑成保皇吮腳趾, 無政績的低能人, 令年輕一代看不到前路, 因為被紅眼症蒙住雙眼。

美國霸權蠶食別國利益時, 牠美化為世界警察。無辜的中東難民, 走難到其他國家成為別國的負累, 美國人表示過什麼? 毒媒體表示 ...
其實對於我們那些普通人來說看報紙只要關於中國或美國的事項就不好睇蘋果或大公文匯,關於國泰和消防局的新聞就不好看東方,看經濟就看信報、波經就看蘋果馬經就看東方,這些都是我們絕大部分的人都會知道的事項😎😎😎😎😎

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-3-14 10:06 AM 發表
肥佬黎濫用第四權黑政府, 又濫用謊言維護惡霸金主, 好多人都知道。

梁振英在任特首時, 被牠黑得連樣子都變成狼, 看得無知者不得不去恨他。高官除了偏黃的能倖免於難, 所有其他都被牠黑成保皇吮腳趾, 無政績的低能人, 令年輕一代看不到前路, 因為被紅眼症蒙住雙眼。

美國霸權蠶食別國利益時, 牠美化為世界警察。無辜的中東難民, 走難到其他國家成為別國的負累, 美國人表示過什麼? 毒媒體表示 ...
媒體操控,或名人操控的時代,差不多已成過去式。

------
題外話,cctv或車cam
真的有助發掘真相。保障守法公民。

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-3-14 11:53 AM 發表
以前嘅新聞,報導嘅只係純事實。而家嘅新聞,係有目的咁將你引導到某一個立場。

以前細個,大眾對報紙嘅睇法係"報紙都有寫啦,仲有假㗎咩"。時至今日,呢個睇法已經變成"報紙寫嘅嘢都好信嘅?" 有如此轉變 , 只可以話係D冇專業操守嘅報紙自毀長城, 摧毀整個行業嘅信譽囉。 ...
100000 support

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-3-15 02:55 AM 發表

其實對於我們那些普通人來說看報紙只要關於中國或美國的事項就不好睇蘋果或大公文匯,關於國泰和消防局的新聞就不好看東方,看經濟就看信報、波經就看蘋果馬經就看東方,這些都是我們絕大部分的人都會知道的事項😎😎😎😎😎 ...
師兄細分得很好
有人嫌無線新聞沒有是非政治新聞報導很乏味, 但我反而覺得專心看世界大事, 和無線有料的財經節目, 對個人增值, 更有裨益。

引用:
原帖由 泉船 於 2019-3-15 03:49 AM 發表

媒體操控,或名人操控的時代,差不多已成過去式。

------
題外話,cctv或車cam
真的有助發掘真相。保障守法公民。
車cam和滿街天眼不旦可以保障市民的性命財產, 對保險從業人員也產生了不少幫助, 省卻很多爭拗和調查員的奔波, 省下的資源對顧客都有益處。

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2019-3-14 08:20 PM 發表

其實都幾好玩,個白條咁多笑料,又話自己係邊個邊個,但又比人柄到七彩只有去拉黑人去逃避,好唔容易走出佢自己嘅post入黎呢度發表謬論,點知又踩蕉皮,但呢度拉黑人無用,只有逃走唔敢回應. ...
佢幾個分身, 疲於奔命, 忘記自己的POST出完又出, 但其他會員沒有忘記, 隨時都抽到佢後腳。
佢玩完拉黑冇晒對手, 好寂寞嘅時候, 又做用返「良心輸光」個身分去幫自己洗底。
真正高分低能

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-3-14 02:22 PM 發表

曾特首根本就是黃底。先會比細作大班開電台。結果導致自己入獄。
細作都係為五斗米而折腰, 出賣佢都唔使眨眼。

引用:
原帖由 emsdhong 於 2019-3-14 02:43 PM 發表
最大問題喺第四權已經唔喺不偏不倚公平公正咁去報導!現代傳媒喺有自己立場去引導一群人達到目的!
拿著「言論自由」的尚方寳劍, 就讓毒媒無法無天地洗下一代個腦.........
港府該效法新加坡收緊傳媒的報導準則, 如對社會和政府產生嚴重不良的衝擊, 該封館查辦。

引用:
原帖由 生銹的電鋸 於 2019-3-14 06:22 PM 發表
借個位留言
小弟回應
浪裏白條磁瓷一題
該人無言以對
已將我拉黑
等佢開新戶口再插過佢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]