• 瀏覽: 36,384
  • 回覆: 7
+14
日本為擦鞋仲未禁
成最大得益者

中國有成100架運作中,損失極慘重

但中國做法顯出大國風範,先保障生命

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-3-14 09:18 AM 發表

有免費保養Warranty~可退款!
免費升級就應有
但停運之損失可能要從法庭方向追討,唔容易

引用:
原帖由 paoon 於 2019-3-14 10:08 AM 發表

日本自己冇737max,而家全地球所有737max都暫時唔會係天上飛,所以日本根本唔使做任何野。

台灣亦是一樣。
你仲未明?冇宣布禁即是示好,當有國家未禁仍可飛入日本
這是姿態,奉承US

引用:
原帖由 paoon 於 2019-3-14 10:36 AM 發表

未出事前亦根本只有大陸同韓國航空公司用737max飛日本,737 max係中短程機,最高續航力係6XXXkm,而美帝最近成田個Seattle Airport 都近5000km,所以美帝航空公司一向冇用737max飛日本。

中國同南韓最早一批禁飛。

本來都唔會有737max係日本天空飛,開聲話禁都係多此一舉,日本係咪奉承美帝唔知,但又唔係同美帝有仇,何必做無謂表態。 ...
明白,謝謝分享,好持平, thanks

引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-3-14 11:23 AM 發表

得日本唔禁是冇用的
其他國家唔比你入 你日本也不能飛
只可飛內陸
得益指擦鞋會有回報

引用:
原帖由 公園獅子王 於 2019-3-14 11:49 AM 發表

係飛機 design fault 有問題搞到停飛,波音唔使負責?
通常要透過法律途徑才能追討,除非有條款可賠

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2019-3-14 08:48 PM 發表

但禁航而引發全球的漣漪效應, 分分鐘令波音這美國重磅公司損失慘重, 陰謀論講佢美國搞華為, 中國搞下波音來回敬
禁j
飛估計令它損失50億美元,但他每年過1000億利潤,影響未必如你所願這麼大,仲未計這只是其中一型號,

始終中國會比很多$買,而且國內需求越來越大,對波音更有利

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]